Snap
  • Kind
  • Gezond
  • Vakantie dagje weg

het drama dat zwemles heet

Ja hoor. Het is vrijdagavond en ze heeft weer eens buikpijn. Ze wordt gillend wakker, "ik wil morgen niet zwemmen".

Onze dochter is vijf jaar en zit op zwemles. Ze heeft er in  de eerste weken flink wat moeite mee gehad. "Ik wil niet zwemmen"  Of  "Waarom zijn mijn zussen vrij en moet ik zwemmen" of  "ik heb buikpijn" . Ja, ik kan wel even doorgaan. Maar de ergste was dat ze vertelde dat de juf van de bso had verteld dat zij  geen zwemdiploma had. Ja ik was bang voor het water. 

Nou, leg maar eens uit waarom zij geen zwemles heeft gehad en onze dochter wel moet van ons. Hmmmmm. Ik heb als eerste de bso juf aangesproken. Dat het geen verstandige opmerking is om tegen een kindje te zeggen, die al een  hekel .heeft aan zwemles.  Onze dochter heeft nu bij alles wat ze nieuw leert, dat ze moet huilen van spanning. Zo ook vanmiddag. Ze mocht voor het eerst in het water spingen, dmv een koprol. Ja erg moeilijk. En dan zie je als moeder het lipje trillen en de tranen komen. Maar toch doet onze kanjer het. Trots als een pauw is deze mama. Maar nadat ze weer op de kant was, vloeide er toch tranen. Spanning. 

Na de zwemles zegt onze dochter ook, dat ze het heel spannend vond. Nou ik heb haar een dikke knuffel gegeven. Ja ik was erg nat maar dat maak niet uit. Ik ben supertrots! Ik heb haar gezegd hoe vaker je het oefent hoe beter het gaat. Dus zaterdag gaat ze het toch weer proberen, zegt ze nu. Ik ben benieuwd, maar voor nu supertrots!!

9 jaar geleden

Dank je wel. Het gat wel lukken. Zelf moet je ook ff doorzetten. Maar het komt goed. De andere zussen hebben dit zo nooit gehad. Maar ja iemand moet de eerste zijn. En ze hoeven ook niet op elkaar te lijken. Ik hoop ook dat ze er vlug zin in krijgt en met plezier gaat zwemmen

9 jaar geleden

Ah wat sneu! Maar wel heel dapper dat ze het toch doet. En wat lief dat je haar een knuffel geeft ondanks dat je nat wordt. Het lijkt me voor jou ook heel zwaar om naar dat zwembad te gaan terwijl je kind er zo tegenop ziet. Daar krijg je als moeder toch ook buikpijn van? Maar goed van jullie dat jullie toch doorzetten en dat jullie haar zo stimuleren. Hopelijk is ze er straks doorheen en gaat ze toch met veel plezier zwemmen. Succes!

9 jaar geleden

Wauw zeg ik denk dat ik daar ook veel moeite mee ga krijgen om dan maar gewoon aan de kant te staan en te zien hoe moeilijk mijn kindje het gaat krijgen en huilt van de spanning. Ik had vroeger ook echt watervrees dus ik weet hoe lastig het is! Succes voor je dochter super goed dat ze het alsnog doet. Ik zou ook zeker onwijs trots zijn!