Snap
  • Kind
  • kleuters
  • kleuterjuf
  • juf
  • Verven
  • Huishoek

Help! Mijn leerling is klusser!

Één dag per week ben ik dit schooljaar weer kleuterjuf. Op maandag starten we de dag met een kringgesprek en mogen de kinderen die willen iets vertellen over het weekend.

S. (4) begint een gedetailleerd verhaal over de veranderingen thuis: de trap wordt gelakt, de muren geverfd en nog een X aantal klussen waar Bob de Bouwer U tegen zegt. Ik vraag hem of ze net zijn verhuisd of dat ze hun huidige huis mooier aan het maken zijn. Het laatste blijkt het geval. “Jullie zijn het huis aan het opknappen, zo noem je dat”, en S. knipt instemmend.

Tijdens de blokperiode (wanneer de kinderen zelf spelen en werken) zie ik dat S. gekozen heeft voor de huishoek. Aangezien deze boven op de vide is, zie ik dat hij keurig zijn schoenen uit doet. Tevreden vervolg ik mijn ronde, totdat mijn oog weer op de jongeman valt. Nog steeds zit hij op de trap. Hij schuift een bil omhoog, zet het krat verf erbij, schuift weer een trede omhoog, tilt het krat verf weer naar zich toe en gaat zo standvastig verder.

Ik besluit poolshoogte te nemen: ‘Eh, S. wat ga je eigenlijk doen met al dat verf in de huishoek?’ “Juf, ik ga de huishoek eens flink opknappen!

Heerlijk dat zelfvertrouwen!

4 jaar geleden

Ook dit had mijn zoon kunnen zijn... hij was laatst heel boos dat ik niet met hem naar de gamma ging, hij had namelijk echt een nieuwe douche nodig voor de nog te realiseren extra badkamer. Het duurt namelijk veel te lang tot papa daar tijd voor heeft, en hij is al 4 dus kan dat prima zelf..... ?