Snap
  • Kind
  • baby
  • ontwikkeling
  • peuter
  • slapen
  • Hoofdbonken

Help mijn kind bonkt zich in slaap

Onze tweeling, Fay en Iris zijn inmiddels 2,5 jaar oud. Ze bonken zich in slaap, sinds dat Fay en Iris denk ik een maand of 9 oud zijn. Ze bonken met hun hoofd op het matras. De eerste keer dat dit gebeurde schrok ik mezelf rot. Help wat doen ze nu?? Doen ze zichzelf geen pijn?? Wat is er mis met mijn kinderen??  Hierover navraag gedaan bij het consultatiebureau en zelf op onderzoek uit gegaan op internet. Wat bleek, ongeveer 1 op de 5 kinderen doet dit wel eens.  Het is niet goed bekend wat de oorzaak hiervan is. Het komt vooral voor in de REM-slaap, om de prikkels van de dag te verwerken. Fay en Iris doen het bijvoorbeeld nooit met hun middag slaapje, alleen bij het naar bed gaan 'savonds.  Een enorm opluchting was het antwoordt vanuit het consultatiebureau, het kan geen kwaad. 

Toch was het geluid niet fijn om aan te moeten horen, we hebben een houten verdiepingsvloer. Toen Fay en Iris in een ledikant sliepen hebben we een tuinkussen tegen het hoofdbord gemaakt, zo konden ze zich niet bezeren. Deze tip wil ik graag meegeven aan alle ouders, waarvan het kindje ineens hoofdbonkt. Wanneer kinderen het ineens midden in de nacht doen, is het voor jezelf ook fijner dat het niet zoveel geluid maakt. Voor je buren trouwens ook.. ;-)  Later toen ze overgingen in een peuterbed, werd het bonken minder. Ze doen het nog steeds maar veel korter om in slaap te vallen en ze slapen op een kussen dus is het minder gehorig. Het ziet er vreemd en vervelend uit, maar het is gelukkig onschuldig. 

Het gaat gelukkig weer over en dat is een geruststellende gedachten 

3 jaar geleden

Wij hebben hier ook een kindje wat dat doet....is inmiddels 9 jaar..het gebeurt nog wel maar lang niet zo veel als dat ze klein was...het is inderdaad een heel doenig meisje dat haar dag op deze manier verwerkt.

3 jaar geleden

Ons zoontje van 13 maand doet het zo nu en dan, het is erger geweest. Ik kreeg als tip om voor het slapen gaan rust te pakken, rustig momentje met papa of mama. Even een boekje, nu is het 9 van de 10 keer dat hij rustig gaat slapen. Wel heeft hij de bever van fisher price dat helpt ook om rustig te worden. Tenminste iig bij hem

3 jaar geleden

Fijn om te weten dat het geen kwaad kan🤗