Snap
  • Kind
  • dreumes
  • opvoeding
  • peuterpuberteit
  • opgroeien
  • eigenwijs

Help! De peuter pubertijd.

Ik zeg nu wel de peuter puberteit, maar ik bedoel eigenlijk gewoon de dreumes pubertijd , bestaat dit ook? Mijn dochter heeft het namelijk te pakken. Iemand een idee hoe lang dit duurt?! 

“Nee” is namelijk een spel geworden, het word geassocieerd met grappig en leuk. Als ik “nee Julie” zeg dan resulteert dit is keihard lachen. 

Of de bekende supermarkt taferelen, want als ze iets in haar hoofd heeft zitten wat ze dan niet krijgt of niet lukt dan laat ze zichzelf gewoon vallen op de grond, en hard ook. Begint dan driftig te worden in de hoop dat het haar toch nog gaat lukken…. Helaas ik blijf mij mijn standpunt. Soms moet ik hier wel eens om lachen, hoe moeilijk het ook is begrijp mij niet verkeerd. Ik bedoel, ze is 1,5 jaar en weet zo dusdanig goed wat ze wil dat ze dit gaat testen, en lukt het haar niet dan maar een act opvoeren. 

Soms vraag ik Julie wel eens; “ kind waar zitten je oren toch? “ dan grijpt ze naar haar beide oren (zoals op de foto ) en kijkt ze mij vragend aan.. tja denk ik dan, daar heb je gelijk in kleine meid! Alleen doen ze het niet altijd haha! 

Dat er een koppie op zit is bekend, zowel op het kinderdagverblijf als bij ons in de familie. Raar maar waar ik heb altijd gezegd; er mag wel pit in zitten! Ik hou er van. Zolang ze niet brutaal word en blijft luisteren ( zo goed als) dan kan het lang aan bij ons. Wees en blijf maar gewoon jezelf kleine meid ondanks dat ik moet toegeven dat dit een pittige fase is. 

Het continu consequent blijven, optreden , achter haar aan lopen, gevaren zien die ze zelf niet ziet. Je blijft er achter aan hollen! Het is een leuke maar ook zeker pittige fase! 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Maaikestaneke?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.