Snap
  • Kind
  • Gezond

Helemaal klaar met de huisarts!

Ja helemaal klaar met onze huisarts, onze arme Mees is de dupe door ons steeds maar weg te sturen!

Al een tijdje zijn we niet al te blij met onze huisarts. Mees is veel verkouden en we tobben nu al sinds november continu. Hop maar weer naar de huisarts, en hup daar moppert ze weer dat we komen om een verkoudheidje... Zo ging het elke keer. Poot stijf houden haalt niets uit. Vorige week hebben we op de HAP gezeten met Mees vanwegen een heftige pseudokroep aanval (zie vorige blog). Dit was op zaterdag, op maandag toch maar weer naar de huisarts gegaan want het groene snot bleef maar weer lopen en z'n beide ogen raakten ook ontstoken. Tot onze opluchting zat er een vervangster en was onze eigen huisarts op vakantie. De vervangster heeft ons aangehoord en direct doorverwezen naar de KNO-arts. Eindelijk we worden serieus genomen!! Gelijk gebeld, druk en vol bij de KNO dus over 2 weken kunnen we terecht. 

Dit alles was op maandag. Donderdag kreeg Mees ineens heel hoge koorts, we zaten boven de 41. Direct de huisarts weer gebeld en gelukkig zat nog altijd de vervangster er. Zij vertrouwde het niet en stuurde ons door naar de SEH. Daar aangekomen bleek de koorts nog iets opgelopen, z'n hartslag zat op de 190 door de koorts. Arm mannetje daar lig je dan aan toeters en bellen!! Ze hebben bloed afgenomen en foto's van z'n longen gemaakt. Uiteindelijk blijkt dat hij een verwaarloosde oorontsteking heeft en gaf de kinderarts aan dat hij al zo vaak oorontsteking heeft gehad dat het bijna niet te herkennen was als dusdanig. Nou daar zakte onze broek van af!! De diagnose oorontsteking heeft hij nog nooit gehad laat staan dat hij er iets voor heeft gekregen!! Gelukkig kreeg hij dat nu wel!

Maar dan zijn we er nog niet, nee ons arme ventje blijkt allergisch te zijn voor z'n penicilline kuur en zit helemaal onder de uitslag en flink aan de diarree. Ik vandaag gelijk onze huisarts gebeld om dit te melden en te bekijken wat hij dan kan krijgen. Onze eigen huisarts was weer terug en krijg ik te horen dat  zij de medicijnen niet heeft voorgeschreven en dus ook niets anders gaat voorschrijven. Oeh wat klonk zij beledigd zeg!! Ik dus het ziekenhuis maar gebeld en daar krijg ik te horen dat ik dat via m'n eigen huisarts kan regelen. Eh ja dat dacht ik zelf ook al maar die wil me niet helpen!! Ondertussen zit ik met een kind dat zich steeds beroerder begint te voelen! De kinderarts in het ziekenhuis heeft toen uiteindelijk andere medicijnen voorgeschreven en iets tegen de allergische reactie. Gelukkig kon ze dit naar onze eigen apotheek faxen en kon ik het daar ophalen! Ook heeft ze voor morgen al een afspraak bij de KNO-arts geregeld! Benieuwd wat daar morgen uitkomt.

En onze eigen huisarts? Tsja dat is de pest van wonen op een dorp, geen keuze hier! Maar het vertrouwen is weg dus we gaan kijken of het mogelijk is toch een andere huisarts te krijgen. In ell geval wil ik binnenkort een gesprek met haar waarin ik mijn onvrede wil uiten! Maar voorlopig richten we ons even op Mees en hopen we dat hij snel weer opknapt en zichzelf weer kan zijn!!

9 jaar geleden

Dank je! Gelukkig slaat z'n nieuwe kuur goed aan en zien we hem nu echt opknappen. Vandaag bij de kno geweest en z'n neusamandelen moeten eruit. 24 februari gaat dit gebeuren. Morgen de verzekering maar eens bellen om te kijken wat er mogelijk is qua huisarts.

9 jaar geleden

Wat een raar verhaal. Je mag toch tegenwoordig van een huisarts verwachten dat ze luisteren naar hun patiënten. Ik dacht dat dit soort artsen al "uitgestorven" waren. Nee dus. Ik zou ook eerst kijken of het mogelijk is om ergens anders terecht te kunnen en dan een klacht bij de gezondheidsraard neer leggen. Het schijnt wel zo te zijn dat je binnen een straal van een aantal minuten aanrijdtijd moet zitten. Hopelijk kan de zorgverzekering een uitzondering maken in dit geval. Ik hoop dat de medicijnen nu wel goed aanslaan en dat Mees snel beter is en vooral geen schade hier aan heeft overgehouden. Heel veel sterkte met alles wat er nog aan zit te komen.