Snap
  • Kind
  • reizen
  • indonesie
  • alleenstaandemoeder
  • reizenmetkinderen
  • traveltheworld

Heb ik mijn hart verloren of gevonden in Azië?

Zoals een deel van jullie weet hebben wij de afgelopen maanden een reis gemaakt door Indonesië. Deze reis stond al 2 jaar gepland maar werd door Corona steeds uitgesteld. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en dingen we alsnog. De reis was tenslotte om erachter te komen of Seth en ik hier langdurig willen wonen voordat hij leerplichtig is.. De tijd blijft door corona maar doortikken en ondertussen zijn we alweer bijna 2 jaar verder. Geen tijd voor uitstel dus meer.

We zijn begonnen in Jakarta waar we lang vast hebben gezeten (terug te lezen in de andere blog) en vervolgens zijn we doorgevlogen naar Bali. In onze maanden op Bali zijn we begonnen in Canggu. We huurden daar een huis van Nederlanders met een fantastische tuin en zwembad. Nog steeds vond ik Canggu geweldig maar het was niet meer zoals het 4 jaar daarvoor was. Bijna alles is ondertussen volgebouwd en het is erg druk met expats. De velen rijstvelden zijn geminimaliseerd tot een paar kleine stukjes rijstvelden op verschillende plekken. Natuurlijk is er nog genoeg rijstveld te zien in de wijken eromheen maar ik merkte dat ik de natuur een beetje miste.

Canggu is overigens een paradijs voor gezinnen met kinderen. Er is zo veel te doen en veel restaurants hebben speeltuinen, zwembaden of andere leuke dingen waar kinderen zich kunnen vermaken. Terwijl jij een blog schrijft, je werk doet of gewoon even geniet van een maaltijd vermaken kinderen zich.

Nadat we 6 weken in Canggu zijn verbleven zijn we verhuisd naar Uluwatu. Tijdens ons verblijf in Canggu zijn we een weekendje met vrienden naar Uluwatu geweest. Ik was op slag verliefd. De witte zand stranden, de kliffen met vogels en apen, de mensen maar ook vooral de rust en natuur. Het enige nadeel (of een voordeel als je van sporten houdt) in Uluwatu is dat je aardig moet klimmen om bij stranden te komen maar dat maakt het plaatje wanneer je aankomt alleen maar mooier.

Op facebook postte ik een bericht in de community daar of er een leuk huis/verblijf was dat kindvriendelijk was en ook een grote tuin had waar Seth zich lekker kon vermaken. Zo kwam ik terecht bij een geweldige plek met kinderen, een zwembad, trampoline, skatebaan en een gezamenlijk restaurant. Ons eigen houten huis was een feit. Waar we kwamen met het plan om 2 weken te blijven werden de weken uiteindelijk maanden. Iedereen heeft zijn eigen huis maar in de avond aten we met zijn allen samen. Wat een heerlijkheid na alle corona in Nederland en Jakarta om mensen en kinderen om je heen te hebben en dat omringd door de mooiste sprookjes tuinen.

Wat een geweldige tijd heb ik gehad. Waar ik eerst niet wist hoelang ik zou blijven wilde ik na 4,5 maand absoluut niet naar huis. Heerlijk hadden we het. 2 surf/ zand stranden op loopafstand, restaurantjes en allerlei andere leuke activiteiten zoals een heerlijke ijssalon. Uiteindelijk heb ik geloof ik 4 x onze vlucht verder gezet. Ik genoot zo enorm en voelde me zo gelukkig! 

Genietend van de zon, de zee en het strand die ons zoveel energie geven en fantastische vriendschappen die op ons pad zijn gekomen en waar we wekelijks nog contact mee hebben.

Soms vindt je je hart op een plek waarvan je nooit verwacht had dat je zo veel geluk , warmte en liefde kon voelen. Wanneer we in de ochtend op de scooter naar Seth zijn tijdelijke schooltje reden voelde ik dat niemand of niets mij een slecht gevoel kon geven. Dat ik de wereld aan kon en dat ik 100 % in mijn energie zat. Ik was de moeder die ik wilde zijn en we leefden en hadden tijd voor elkaar! Ik kon hem de ervaringen meegeven die ik hem gunde in zijn leven met alle liefde en rust.

Voor de liefhebbers heb ik nog even een lijstje gemaakt met een aantal van onze favoriete plekken in en rondom Uluwatu:

Sunset point. Iets waar we bijna dagelijks naartoe gingen om te genieten van de mooiste uitzichten, wonderbaarlijke luchten en lieve mensen. Ook kun je hier lekkere snacks eten tijdens het afsluiten van de dag.

Uluwatu beach: leuke restaurantjes, uitgaansgelegenheden, lokale winkeltjes, massages en prachtige stranden en dat allemaal aan de kust.

Suka: voor de allerlekkerste taart!

The cashew tree: voor wekelijkse dansavonden, heerlijke vegan ijs en taart, een speeltuin voor de kinderen.

Warung Bejana: Heerlijk lokaal eten, westerse gerechten, goede prijs kwaliteit verhouding.

Casa Asia en Rolling fork voor de lekkerste pizza’s & pasta’s.

Thomas beach: een rustig strand met 1 restaurant waar je heerlijke lokale gerechten kunt eten die vers bereid worden voor een mini prijsje. Je kunt bij dit restaurant een surfboard huren en oefenen met wat kleinere golfjes. Mocht je tips willen, stuur gerust een berichtje:)

Snap
's avatar
2 jaar geleden

Klinkt fantastisch! Hoe heette de plek in Uluwatu waar je verbleef als ik vragen mag?

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Cat_en_Seth?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.