Snap
  • Kind

Heb ik al gewonnen mama?

Zoonlief is bijna vijf en al een tijdje gefascineerd door winnen. Soms is dit lastig, maar sinds kort ook heel handig!

Het begon afgelopen zomer toen ons meneertje alles op alles zette om als eerste klaar te zijn met eten. Met veel geschrok en verslikkingsgevaar tot gevolg. Uiteindelijk besloten mijn man en ik wat langzamer te eten zodat niet iedere gezamenlijke maaltijd met een beteuterd kereltje eindigde.

Het breidde zich in het najaar uit met het altijd op een rennen zetten omdat onze zoon als eerste bij de voordeur wilde zijn en als eerste boven of beneden wilde zijn. Op dat moment was het nog leuk om spelletjes met hem te spelen, maar daar kwam ook vrij snel verandering in. Ons meneertje kan het niet uitstaan als hij tijdens een spelletje aan de verliezende hand is, of (the horror!) het potje verliest. Aangezien mijn man en ik het opvoedkundig gezien niet verantwoord vinden om onze zoon dan maar ieder potje kwartet, Halli Galli of memmory te laten winnen, speelt er zich met enige regelmaat een Grieks drama in ons huis af. 

Gelukkig hebben we ook voordelen uit de competitiedrang van ons meneertje weten te halen. Zo is hij een slechte drinker die het altijd zo druk heeft met spelen dat hij doorgaans zijn hele beker met appelsap vergeet. En als je hem er aan herinnerde om te drinken nam hij een klein muizenslokje en ging weer door met rennen en spelen. Totdat mijn man met een geweldig trucje kwam: een wedstrijdje houden wie het snelste een (niet te volle) beker leeg kan drinken. Sindsdien drinkt hij met gemak voldoende.

Maar het beste plan dat mijn man ooit had, was wel het wedstrijdje 'wie het langste in bed kan blijven liggen'. Onze zoon is een vrolijk maar ook erg actief ventje dat vaak al vol energie om 6 uur naast zijn bed staat te springen. Maar sinds we hem er voor het slapengaan aan helpen denken dat we de volgende ochtend weer de wedstrijd houden, blijft hij stilletjes in zijn bed liggen totdat hij onze wekker en ons eerste gestommel om 7 uur hoort. Hij komt dan uitgelaten zijn kamer uitrennen om te melden dat hij weer heeft gewonnen met het langste in bed blijven liggen. Echt, mijn man is briljant! 

Photo credit: kamienok via Foter.com / CC BY-NC-SA

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Liselore74?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.