Snap
  • Kind
  • Trauma
  • misbruikt
  • Jeugdtrauma
  • kindermisbruik
  • Moederverdriet

Haar verhaal

Misbruikt als kind

Haar verhaal (Deel 1)

Op 7 jarige leeftijd verhuisde ik naar een andere buurt. Wel in dezelfde stad. Samen met mijn moeder en jongste zus gingen wij in een wijk wonen waar ik het gevoel had dat ik in een klein dorp woonde. Iedereen kende elkaar, speelden samen op straat en we zaten bij elkaar op school of in de klas. Supermarkt, postkantoor, buurthuis, patatzaak en de basisschool, alles op loopafstand. Mijn buurmeisjes en ik liepen vaak samen naar school. De vader van mijn buurmeisjes bracht ons soms als het regende en na schooltijd gingen we in zijn busje weer mee naar huis. Ik speelde wel eens bij hun thuis en hun moeder bakte lekkere koekjes. Als de vader van mijn buurmeisjes ons op wachtte bij school zat ik wel eens als eerste achterin zijn bus. Dan aaide hij mij over mijn knie en vroeg hoe het was op school. Elke keer als ik als eerste en enige in zijn bus zat, hij mij vroeg hoe de dag was gegaan, ging zijn hand steeds meer een beetje verder richting mijn dij. Ik zocht er niets achter want hij was de vader van mijn buurmeisjes en een hele aardige oude man.

Ik was 9 jaar, zoals een meisje op die leeftijd vooral bezig met leren, Barbies en buitenspelen. Op een dag ging zijn hand heel ver tussen mijn benen maar nog steeds die ‘vriendelijke’ aai en ‘hoe was het op school’. Ik dacht, ‘het zal er wel bij horen hoe zij elkaar groeten (thuis)’. De eerst volgende keer dat ik alleen bij hem in de bus zat, ging ik voorin zitten en raakte zijn hand niet alleen mijn dij. ‘ Hoe was het op school, alles goed?’ Ik merkte op dat zijn vinger mijn intieme deel raakte en ik niet zo goed wist wat ik moest doen. Ik vroeg hem waar zijn dochters waren maar die waren al naar huis en wij reden samen weg. We gingen via een andere straat naar de rand van de wijk en hij parkeerde de zijn busje. Waarom parkeerde hij daar? ‘Nou, dan loop ik wel naar huis’ zei ik want hij was duidelijk niet van plan om mij thuis af te zetten.

‘Mag ik een kus’ vroeg hij. Wat raar dat de vader van mijn buurmeisjes om een zoen vroeg maar ja, als je bij iemand weg gaat geef je elkaar ook 3 zoenen. Ik ging met mijn lippen richting zijn wang maar hij draaide zijn hoofd en zoende mij op mijn mond. Hij raakte mij aan op plekken waar een oude man een jong meisje niet hoort aan te raken. Ik bevroor, al mijn zintuigen waren gespannen en ik moest heel hard nadenken over wat mij overkwam. Is dit normaal? Is dit goed of fout? Mijn moeder had mij echt wel verteld dat iemand niet aan je hoort te zitten maar wat moet je je daar bij voorstellen want je bent niet op die leeftijd bezig met seksuele handelingen. Ineens gingen al mijn alarm bellen af in mijn hoofd. HET HOORT NIET!! Ik moest maken dat ik weg kwam, terwijl hij doorging met wat hij aan het doen was. Ik verzamelde al mijn wilskracht, duwde hem van mij af, gooide de deur open (die was gelukkig niet op slot) en rende zo hard ik kon naar huis.