Snap
  • Kind

Grote Zus of Mini Mama

Van meisje alleen.. ineens grote zus van een klein lief broertje. Ineens slaapt hij in mijn bedje en moet ik alles delen.

Onze dochter is een lief en zelfstandig meisje van 2. Ze kan heel goed alleen spelen en kan der eigen de hele dag vermaken. Ik raakte zwanger en alles vond ze helemaal geweldig. Naar het hartje luisteren de schopjes voelen alles was leuk. Toen "haar" baby kamertje van zolder kwam zei ze gelijk mama mijn bed. Nee schat die is voor de baby. Oh mama voor mijn baby zei ze met een grote glimlach. We hebben het lekker laten gaan en alles ging goed. Na een niet al te leuke bevalling werd onze zoon geboren. Helemaal gezond en mooi. Onze dochter kwam direct met haar oma naar het ziekenhuis en het eerste wat ze zei toen ze haar kleine broertje zag was mijn baby. Ze dekte hem gelijk toe gaf haar eigen knuffel aan hem en haar speentje (aan beide mag normaal niemand zitten) sindsdien helpt ze met alles. Flesje geven, luier pakken of opruimen, knuffel geven of speentje, als hij huilt gelijk over zijn handje aaien of zijn wang. Soms moeten we echt zeggen papa en mama doen het wel. Wij dachten eerst ze zal echt moeten leren hoe ze met hem om gaat maar daar hebben we nu helemaal geen zorg meer aan. Onze mini mama doet het super en zal zelf ook ooit vast een super mama zijn! 

9 jaar geleden

Ja je ziet er genoeg die gemeen of jaloers zijn. Ik denk dat het scheelt dat we haar bij veel dingen betrekken en ik 24/7 met ze samen ben. Ze is zelfs zo beschermend dat ze tegen anderen zegt zachtjes mijn broertje.. hopelijk blijft het zo gaan.

9 jaar geleden

Wat ontzettend leuk! Je ziet inderdaad heel vaak dat oudere kinderen jaloers worden. soms kunnen ze zelfs echt gemeen zijn. zie het wel bij het neefje van mijn vriend. Je mag trots zijn dat je zo een lieve dochter hebt!