Snap
  • Kind
  • Voeding

Gezonde hapjes/drankjes op een kinderfeestje

Binnenkort wordt Noa 1 en dat vieren we met een feestje. Wat voor 'feestelijk' eten en drinken is ook nog eens voordelig en verantwoord?

Onze kleine Noa wordt in november 1 en dat vieren we met een feestje. Net als voor haar grote zus willen we op de eerste verjaardag iedereen uitnodigen. Alleen het verschil is dat die "iedereen" nu ook bijna allemaal kinderen hebben. Het komt erop neer dat er rond de 25 kinderen zullen zijn van de leeftijd 0 tot 5. 

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor 'gezond' eten en drinken. Dat een komkommertje gezonder is dan een grote bak snoep dat snap ik. Maar het is een verjaardagsfeestje en ik vind dat daar wel lekkers bij hoort. Ook niet alles snoepjes en pakjes sap zijn even (on)gezond. 

Wat ik graag wil is het makkelijk houden voor onszelf, maar verantwoord voor de kinderen. Dus ik naar de supermarkt en ik kom na 1,5 uur terug met bijna niets...

HELP. Ik snap er niets van. Er is zo veel keuze een snoepjes, koekjes en sapjes. Ik kan niet eens een simpel pakje drinken uitzoeken. Al die teksten op de pakjes, light, zonder toegevoegde suikers? Een pakjes sinaasappelsap waar maar 5% echte vruchtensap in zet en verder allerlei E-nummertjes die me niets zeggen. Ik geloof niet dat het goed kan zijn. Moet ik dan toch maar zelf sinaasappels gaan persen? Of bij een appelboer verse appelsap halen? Is het mogelijk om een kant en klaar sapje te vinden dat niet al te ongezond is, geschikt is voor kleine kinderen en dan het liefst ook niet al te duur?

En dan al die koekjes en snoepjes. Zelfs rozijntjes zitten vol suiker. Maar een beetje suiker is niet erg als ze maar een paar rozijntjes eten toch? Zal ik dan toch maar gewoon blokjes kaas, schijfjes komkommer en plakjes worst neerzetten op tafel? 

Die ene verjaardag wat minder gezond eten is ook niet zo erg. We hebben alleen de komende maanden zo veel kinderfeestje en dan nog sinterklaas en kerst en de opa's en oma's die mijn kinderen volstoppen met van alles wat ik niet wil weten. Waar ik zelf de zoetigheden, de E-nummers en van alles kan beperken wil ik dat wel graag doen.

Hoe pakken jullie dat aan mama's? Alle tips zijn welkom!

9 jaar geleden

Hoi, heb hem gisteren nog in elkaar gezet, verwacht niet direct de gewone cake zoals je hem anders maakt. Maar lekker is hij zeker wel, ideaal 3 uurtje voor mij. En je kan hem net zo aanpassen als je zelf wil, binnenkort eens met speculaaskruiden proberen. Laat je even weten hoe hij bevalt?

9 jaar geleden

Ik maak me niet zo druk over al die e-nummers en het andere gezeur, het boeit mij niks dus dan ga ik er ook niet over nadenken. Ik maak altijd zelf eem cake of cupcakes, en dit jaar maak ik marshmellows met chocolate op een stokje, met hagelslag er om heen! Het gaat mij om het idee, een verjaardagsfeestje moet leuk zijn en niet vol met stress omdat ik niet iets gezonds kan vinden, mijn dochter kreeg op der eerste verjaardag een chocolade schuim mouse taartje en ze vond het heerlijk, zij genoot en wij ook! En dan lekkere koekjes erbij, en chips snoepjes prikdrinken en sap! Ik geef al van dit niet dagelijks dus dan mag het ook wel.

9 jaar geleden

Wat toevallig, ik zit net naar een cake-recept te zoeken waar ik gewoon tartwebloem voor kan gebruiken :) Ik heb vandaag de tijd, dus dacht... even wat uitproberen! En ik heb nog alles in huis ook.

9 jaar geleden

Hoi, ik lees gelijk even met je mee want ik zit me ook af te vragen wat ik die kleine straks ga geven, als gezonder hapje. Maar heb ook wel een ideetje: verander dit recept in cupcakes en vervang het potje appelmoes door bijvoorbeeld olvarit fruithapje, de rozijnen en nootjes door stukjes verse appel voor wat meer smaak en je bent al weer een eindje op weg http://uitpaulineskeuken.nl/2014/04/gezonde-appelmoescake.html Of je houdt hem gewoon zo natuurlijk kan ook. Omdat ik geen bijzonder meel in de keuken heb, gebruikte ik gewone tarwebloem, werkt heel goed. Je kan er ook voor kiezen om de havermout te vervangen voor tarwebloem, vinden ze waarschijnlijk wel wat lekkerder. Voordeel, je doet er zo veel suiker (of suiker vervanger) bij als je zelf wil. En vet zit er helemaal niet in. Ook heel goed voor de lijn, dus voor de mama's ook erg leuk natuurlijk! Kijk ook gewoon eens bij google afbeeldingen op gezonde traktaties. Zitten leuke en mooie dingen tussen die er niet zo moeilijk uit zien. Bij de boerenwinkeltjes of zeker bij de appelboer kun je meestal wel een appelsap tapje kopen. HIer zit 5 liter appelsap in, puur en vers. Eenmaal open alleen niet te lang bewaren.. http://www.lekkerensimpel.com/2013/04/verfrissend-water-met-een-smaakje/ aanpassen naar eigen smaak maar ziet er niet moeilijk uit (voor mij ook nieuw dus kan je niet vertellen of het ook echt smaakt natuurlijk) En dan heb je je zoetigheid (cupcake) hartig (blokjes kaas enzo als leuk mannetje of zoek iets uit) en je drankje al.. zijn we al een heel eind toch? Succes ermee en ik kijk mee wat voor tips er nog meer binnen komen, Liefs Anita