Snap
  • Kind
  • Voeding

Gezond genieten van een heerlijk "paas"brood

Een heerlijk tarwe en zuivelvrij brood met suikervrije spijs voor niet alleen de paasdagen

De paasdagen. Dagen vol met pastel, eitjes, konijnen, kuikentjes en natuurlijk de lekkerste dingen. In de supermarkt liggen de schappen vol met afbakbroodjes, paasstollen, broodjes in vormen van konijnen en natuurlijk chocolade met verpakkingen waar natuurlijk iedereen voor valt. En Lieve ook! Gelukkig heeft ze nog geen idee dat er chocolade in zit ;)

shirt H&M

Zoals jullie weten bak ik vaak zelf haar brood, koekjes en cake. Op deze manier weet ik precies wat ze krijgt. Nu zag ik vlak voor de paasdagen, op de site van Focus on Foodies, een recept voor een paasbrood. Glutenvrij, vegan en vrij van geraffineerde suikers. Ik had alle ingrediënten in huis dus ik ben zondag direct maar aan de bak gegaan. Ik heb het recept trouwens gehalveerd en heb nog een paar dingen naar smaak toegevoegd. Hij was echt heerlijk Deze ga ik zeker vaker maken. En Lieve? Die was zoals je ziet ook erg tevreden.

Ingrediënten :

Deeg

* 225 gram speltbloem

* 50 gram kokosolie (gesmolten)

* 110 ml amandelmelk

* 20 gram kokossuiker

* 7 gram gist

* 1/2 ei

* citroen rasp van een halve citroen

* 100 gram gewelde rozijnen

* 2 gedroogde vijgen in stukjes gesneden

Spijs

* 100 gram amandelen

* 80 gram dadels zonder pit

* sap van een halve citroen

* 1/2 theelepel vanille extract

En dan?

1. Doe de bloem, kokossuiker, gist, citroenrasp in een kom en meng dit.

2. Voeg dan de ei, melk en kokosolie toe ook dit weer goed mengen.

3. Kneed dan de rozijnen en de in stukjes gesneden vijgen er door.

4. Maak dan de spijs. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en maak er mooi mengsel van.

5. Doe dan de helft van het deeg in een ronde bakvorm bekleed met bakpapier. Druk dit mooi en egaal aan. 6. Rol het spijs plat en leg dit in het midden en laat de randen vrij.

7. Druk dan de andere helft van het deeg erboven op en druk dit weer aan en zorg dat het mooi egaal wordt.

Laat het ongeveer een half uurtje rijzen.

Verwarm de oven alvast voor op 170 graden. Bak dan de cake in ca. 40 minuten gaar. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij postauteur?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.