Snap
  • Kind
  • kinderhulp
  • zomerpretpakket
  • mamaplaastscollab
  • together

Gelijke kansen – waar je wiegje ook staat

Laatst liep ik door Amsterdam langs de prachtige grachtenpanden, mooie winkeltjes en goed geklede mensen. Hier woonden de mensen met geld. Nieuw geld of oud geld, dat maakt niet uit. Mensen die hun kinderen alles kunnen geven wat ze maar wensen. Veel van mijn klasgenoten op de universiteit komen uit dit soort gezinnen en zelf ben ik vroeger, en nog steeds, ook nooit iets te kort gekomen. Opeens besefte ik hoe belangrijk het is waar je wiegje staat. Of je met een gouden lepeltje in je mond opgroeit of met ouders die moeite hebben om überhaupt eten op tafel te kunnen zetten.

De afgelopen tijd lees je veel in het nieuws over de naderende crisis. Hoe steeds meer mensen in de bijstand raken en niet meer rond kunnen komen. Ik ben dolblij dat Roy werkt in de gezondheidssector die nu juist goed draaiende moet blijven en dus niet hoeft te vrezen voor zijn baan. Stel je voor dat je dat wel doet en niet meer zeker weet of je je gezin kunt onderhouden?! Verschrikkelijk lijkt me dat.

Kinderen horen kind te zijn. Ook wanneer hun ouders het niet zo breed hebben verdienen ze een jeugd zonder zorgen. Niet met jaloezie hoeven kijken naar dat vriendje met een nieuwe fiets of vriendinnetje met een nieuwe garderobe. Af en toe even verwend worden en gelijke kansen voor de toekomst, waar je wiegje ook staat.

‘’Bioscoop, voetbal of een boek: dingen die voor Sem vanzelfsprekend zijn, maar voor 300.000 kinderen in Nederland niet…’’

Toen ik via Mamaplaats hoorde van Kinderhulp twijfelde ik dan ook niet of ik mee wilde doen aan deze campagne. Ruim 300.000 kinderen in Nederland leven in armoede en Kinderhulp is er voor hun. Het hele jaar door met bijvoorbeeld kleding, een fiets of spullen voor een opleiding. Specifiek in de zomer is er een ander mooi initiatief: Zomerpretpakketten.

Wanneer je in armoede leeft heb je geen vanzelfsprekend leuke zomervakantie. Geen zwembadje in de tuin, veel speelgoed of ijsje om de hoek. Om hen te helpen heeft Kinderhulp een Zomerpretpakket gemaakt: een tas gevuld met leuke spullen. Denk hierbij aan een voetbal, naar de bioscoop, een leesboek of een waterpistool. Dingen die voor mij en Sem (gelukkig) vanzelfsprekend zijn, maar voor veel kinderen dus niet.

Samen met de Mamaplaats Community ga ik de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen in Nederland een onvergetelijke zomervakantie zullen hebben. We gaan donaties ophalen waarmee Zomerpretpakketten aan kinderen in armoede gegeven kunnen worden – hoe mooi! Je hoeft natuurlijk niet in je eentje het bedrag van een compleet pakket te doneren, ook kleinere bedragen helpen mee. Net wat bij je portemonnee past. Ik heb gedoneerd. Doe jij ook mee? Klik hier voor meer informatie en de blije reacties van de geholpen kinderen.

4 jaar geleden

Wauw heel mooi

4 jaar geleden

Heel mooi ❤️

4 jaar geleden

Wat goed dat je hier aandacht aan besteed☺️

4 jaar geleden

Hele mooie tekst. Fijn geschreven. Ik ga absoluut doneren! Vind het overigens top dat je je bereik hiervoor gebruikt!!