Snap
  • Kind
  • ontwikkeling
  • gastouder
  • mishandeling

Gastouders(2)

Hoi,

Het vervolg van mijn eerste verhaal:

Jake zat dus niet echt op zijn plek bij de gaatouder en vond vooral het afscheid altijd lastig. Hij was altijd heeeel erg vrolijk wanneer hij mij weer zag. 

Vorig jaar ben ik van baan gewisseld waardoor ik ook op andere dagen ging werken. De donderdag zat onze gastouder vol, dus besloten we eerst voor die dag een andere te zoeken. We vonden een hele lieve gastouder en hier gingen ze beide vanaf het begin heel graag naar toe. Jake was gelijk vanaf het begin helemaal zichzelf bij haar en dit deed ons erg goed. Ik moest een dag extra gaan werken dus hebben we ze half om half naar beide gastouders gebracht. Ineens kregen we van onze eerste gastouder een mail dat het contract met ons wilde ontbinden en de opvang stop wilde zetten. De reden was dat we ze nu de tweede dag ook naar de nieuwe gastouder brachten. Ze voelde zich gepasseerd. We hadden nog een maand dat we ze daar konden brengen, maar dit hebben we natuurlijk niet gedaan. We konden gelukkig alle dagen terecht bij onze nieuwe gastouder. Tot eind vorige maand is jake daar met heel veel plezier geweest en heeft hij zich daar zo veel ontwikkeld. Aivy gaat er nog steeds naar toe en gaat nooit met tegenzin. Ook zij leert zo veel bij haar. Puur door de liefdevolle aandacht die ze krijgen van de gastouder. 

We dachten dat alles goed ging, totdat jake in de zomer ineens iets vertelde waarvan mijn nekharen recht overeind gingen staan. Hij vertelde dat hij door de vorige gastouder geslagen werd op zijn rug als hij niet luisterde of niet goed at. Ook haar man pakte hem volgens jake vast bij zijn gezicht en werd dan boos op hem. We hebben gelijk het gastouderbureau gebeld en alles uitgelegd wat jake ons vertelde. Jake vertelde ook elke keer hetzelfde als we hem er naar vroegen en liet het zelfde zien wanneer we vroegen om te laten zien wat ze dan bij hem deden. 

Het gastouderbureau heeft een melding gemaakt en er is een onderzoek geweest. De andere ouders hebben een enquete ingevuld, met vragen die wat gerichter waren op hoe het allemaal gaat bij deze gastouder. Hier is niks uitgekomen. Het gastouder bureau is met ze gaan praten en ze natuurlijk werd alles ontkent. Er kon nu verder niks gedaan worden. Zij kan nog steeds haar beroep doen. Ik was echt woedend en het deed mij gewoon zoveel pijn omdat ik dit nooit bedacht heb. Ik voelde mij zefs schuldig, omdat hij er nooit zichzelf was. Er viel voor ons wel veel op de plek nu we dit wisten. Veel van jakes gedrag valt nu te verklaren. 

Gelukkig gaat het nu erg goed met hem en heeft hij weinig last van wat er daar gebeurd is. Hij gaat sinds vorige week naar school en heeft het erg naar zijn zin. Maar ik wens dit geen ander kind toe. Kijk goed naar hoe je kind is bij een gastouder en luister naar jouw gevoel. Vooral als het kind het nog niet zelf kan zeggen, laat gedrag heel veel zien.