Gaat Josefine naar de mytylschool?
Op zoek naar ervaringen!
Weten jullie nog dat ik voor de keuze stond om Josefine op de therapeutische peutergroep in te schrijven en daar een blog over schreef?
Wel nu is ze alweer bijna 4 en staan we opnieuw voor de keuze: welke school past het beste bij Josefine.
Zoals jullie dan waarschijnlijk ook weten is de keuze toen uiteindelijk gevallen voor de therapeutische peutergroep en gaat Josefine daar met veel plezier naar toe.
Elke maandag- en donderdagochtend wordt ze opgehaald door de taxi en gaan we samen naar Leeuwarden, om 12 uur is de ochtend voorbij en staat de taxi weer klaar om ons naar huis te brengen.
Haar peuterochtenden zijn zo ingericht dat ze spelenderwijs fysiotherapie en ergotherapie krijgt, gezamenlijke activiteiten kan doen met de andere kindjes en daarnaast worden er verschillende rustmomenten ingebouwd zodat ze goed om kan gaan met alle prikkels van zo’n hele ochtend.
Het was voor Josefine echt de beste keuze om haar naar de therapeutische peutergroep te laten gaan, alhoewel dat gevoel echt opgebouwd moest worden. Nu we Josefine beter kennen en daardoor beter weten wat zij nodig heeft kunnen we hier op inspelen. Helaas is de peutergroep niet voor altijd en die tijd gaat zo snel! Na deze zomervakantie is Josefine alweer 4 en zal ze naar de basisschool gaan, maar… Welke?
We hebben een schooladvies gekregen waarvan ik eerlijk gezegd helemaal niet wist dat het bestond. Een mytylschool. Natuurlijk ging (net als met de peutergroep) mijn voorkeur in eerste instantie uit naar een reguliere school, dat bevindt zich sinds de laatste tijd al helemaal op de achtergrond… Toch is een mytylschool ook weer een drempeltje waarover ik wel aan het gluren ben, oftewel ik ben op zoek naar ervaringen! Doen we Josefine juist niet tekort op een mytylschool of is het echt een fijne plek voor haar zoals ze vertellen? Dat moeten we de komende tijd gaan onderzoeken…Ik neem jullie daar graag in mee!
Gaat jouw kind naar de mytylschool? Of waarom juist niet?
Fadj
Hier reguliere basisschool, met aangepaste uren ivm vermoeidheid en aangepast schoolmeubilair (via uwv aan te vragen) mytylschool is, cognitief gezien, te weinig uitdaging.
Anoniem
Wij hebben gekozen voor de mytylschool. Ons zoontje heeft medische verzorging nodig en op het regulier onderwijs zijn er geen klassenassistent en die de zorg op zich kunnen nemen. De thuiszorg zou 20+ medewerkers sturen waar hij zich letterlijk aan bloot moet geven. Geen optie... Hij gaat 9 km verderop naar school, en zit daar zo op zijn plek. Hij kan maar halve dagen en is dan op, dat geeft daar niet want ze passen het lesrooster aan zijn energie en mogelijkheden aan. Hij is gevoelig voor prikkels, ook daar houden ze rekening mee. Cognitief gaat hij erg goed en ook op dat gebied is er een individuele aanpak. Hij heeft vriendjes, ook in de buurt en gaat altijd met plezier. Een deel van de therapie volgt hij onder schooltijd, en ook de schoenmaker (voor jullie meisje spalken) etc. wordt onder schooltijd geregeld. Bij ons is de revalidatiearts ook op school te vinden.
Anoniem
Ik denk dat je goed moet kijken wat je kind nodig heeft en of je mogelijkheid hebt om je kind therapie in je eigen woonplaats of buurt kan laten volgen
Anoniem
Ik denk dat je goed moet kijken wat je kind nodig heeft en of je mogelijkheid hebt om je kind therapie in je eigen woonplaats of buurt kan laten volgen. Onze zoon heeft afgelopen zomer de overstap gemaakt van peutergroep naar het reguliere onderwijs. Hij kan niet zelfstandig lopen en heeft een trage verwerkingssnelheid, maar heeft geen medische begeleiding of verzorging nodig. Wij zijn wel op een mytylschool wezen kijken en praten, maar toch gekozen voor het reguliere onderwijs. Met name vanwege de afstand en het meedraaien in de sociale omgeving / buurt. Hij gaat op vrijdag niet naar school en volgt dan therapie. Op dinsdagmiddag blijft hij thuis omdat hij op woensdagmiddag og naar het revalidatiecentrum gaat.