Snap
  • Kind
  • Gezond
  • Vakantie dagje weg

Fietsen met kinderen of toch de auto?

Het is zo lekker handig, de auto. Zeker als je een aantal jonge kinderen hebt die elkaar snel zijn opgevolgd. In het begin keek ik bewonderenswaardig naar moeders die met fiets en fietskar en heuvel opzwoegden. Vaak fietste er dan nog een ander kindje naast haar.

 

Wel of niet fietsen?

Omdat ik het belangrijk vind om mijn kinderen al jong deel te laten nemen aan het verkeer en omdat ik nogal snel last heb van een paar pondjes erbij heb ik in de afgelopen herfstvakantie dan toch maar de knoop doorgehakt. Ik ging een fiets aanschaffen met kinderzitje en achteropfiets. Mijn oudste zoon van 6 kreeg een eigen fiets.

 

Ambitieus

De ambitie is om, mits het droog is, altijd op de fiets naar school te gaan. Dat bleek zo ambitieus te zijn dat we sindsdien iedere dag naar school en naar huis fietsen. En het is leuk!

 

Voordeel van fietsen

Het fietsen is niet alleen leuk maar mijn oudste weet inmiddels al veel van het verkeer af en vraagt zelfs wat al die borden langs de kant van de weg betekenen. Daarnaast heeft hij in dat halfjaartje al een stel beenspieren ontwikkeld waar je, voor een jong kind, u tegen zegt. Daarnaast hoef ik zelf niet meer naar de sportschool en fiets ik heerlijk mijn hoofd leeg van al het werk, gezin en andere nevenactiviteiten. En mijn conditie is reuze! Daar word ik dan ook weer blij van.

 

Goedkoop, dat fietsen

Fietsen in plaats van de auto pakken is ook nog eens beter voor het milieu en de portemonnee. ‘Hoe bedoel je dat’ vroeg mijn oudste zoon. ‘Nou, ik hoef minder vaak te tanken en daardoor houd ik wat geld over voor andere leuke dingen’. ‘ooooooh, ik zal NOOOOOOIT meer mopperen mam, als we weer op de fiets gaan’ zegt m’n dochter.

 

Wat is jullie ervaring met het naar school brengen van de kinderen? Pak je liever de auto of ga je ook sportief op de fiets? En wat is je motivatie? Ik lees het graag!

11 jaar geleden

Sinds afgelopen augustus breng ik de kinderen ook (bijna) altijd op de fiets naar school. De oudste van 6 op haar eigen fiets. De middelste van 4 in de fietskar en de jongste van 2 achterop. Dit gaat prima. Alleen als het echt glad is of heel koud, pak ik de auto. Voordeel is nu inderdaad, naast dat het goed voor het milieu is, dat het niets kost en dat het goed voor de conditie is!! Mijn kids dragen trouwens wel alledrie een fietshelm, dat is hier verplicht in Duitsland.

11 jaar geleden

Wij gaan ook altijd met de fiets, heb dan wel een rijbewijs, maar geen auto :-) De boodschappen doe ik altijd met de fietskar, een kind voorop de fiets, een kind achterop en de kar vol met boodschappen. Als wijeen keer met de auto gaan is het een feestje voor de kinderen :-)

11 jaar geleden

Aangezien ik geen rijbewijs heb, heb ik weinig keuze, maar ik weet niet beter. Wel heb ik de luxe van een bakfiets. Geweldig! kunnen 4 kinderen en boodschappen in.