Snap
  • Kind
  • #ptss
  • fout
  • Overwinning
  • CP
  • expecttheunexpected

Expect the unexpected!

Af en toe loopt alles anders dan verwacht, maar toch komt er een sprankje hoop.

Vanaf het begin van onze problemen, heeft het ziekenhuis ontkent dat er ook maar iets fout gegaan is. We kregen constant brieven dat ze ons ervoor schoven, wij zouden specefiek om dingen hebben gevraagd. 

De zaak is uiteindelijk onderzocht en deze persoon heeft ons in gelijk gesteld. Er zijn wel degelijk fouten gemaakt en hele grove ook. Van daaruit begon alles te rollen, papierwerk klopte niet. Bepaalde papieren waren niet opgestuurd door het ziekenhuis.. 

Nadat de eerste persoon ons in gelijk stelde zijn we door gegaan om een schadeclaim in te dienen. Inmiddels hebben we bericht terug gekregen dat 2 experts ondervraagd zijn. De een was een expert in geboortes en zwangerschappen, de ander in psychology. Bijde kwamen tot dezelfde conclusie. Het ziekenhuis had risico genomen, hierdoor is mijn schade ontstaan. 

Dit is dus een zeer positief resultaat, aangezien veel mensen niet in gelijk gesteld worden bij de eerste poging. En dit betekent ook dat mijn zoontje 100% zeker een schade vergoeding krijgt ook. 

Kort daarna kregen we telefoon...  Het was de eerste persoon die met mijn zaak bezig was. Ze kwam met een update... Het hoofd van de bevallingsafdeling had zijn ontslag gekregen. Hij was anders in september met pensioen gegaan, en ik wou echt niet dat hij met een gevoel zou gaan van dat heb ik goed gedaan. 

De gene die het onderzoek had gedaan had de verantwoordelijkheid bij het ziekenhuis gelegd, en die hebben besloten dat die zijn ontslag zou krijgen. 

Toch met dit ontzettend goede nieuws, voelde ik me compleet uitgeput na die tijd. Maar al de tijd die er in ging met fouten in papierwerk zoeken, brieven schrijven, alles opvragen en de telefoon gesprekken was het dubbel en dwars waard!