Snap
  • Kind
  • Mama
  • Zwanger
  • Vakantie dagje weg
  • kinderkleding
  • babykleding
  • mama
  • mode
  • werken
  • kids
  • voor
  • Werkende

Er was eens… KMDB

Hoe het allemaal begon.

JOEHOE! Let me introduce myself… Mijn naam is Priscilla Toppers (29 jaar) en ik ben de eigenaresse van KMDB Clothing. Samen met Hubby Michiel (33 jaar), zoonlief Mason Deon (15 maanden) en poezekind Lara (7 jaar) runnen we het Toppers huishouden. Twee keer per week ga ik hier op Mamaplaats een blogpost schrijven over diverse KMDB gerelateerde topics zoals: behind the scenes, het ondernemersleven, evenementen, outfit inspiraties, collecties en ander geneuzel. Lees je mee? :)

Beginnen bij het begin.Goed plan! Laten we beginnen bij het begin. Het idee om een eigen bedrijf te starten zat al lange tijd in m’n hoofd. Ik werkte destijds (feb 2016) al weer een poosje voor een werkgever en het kriebelde toch om weer eigen baas te worden. Voordat ik in dienst was heb ik al 2x eerder ‘voor mezelf’ gewerkt.

Mijn eerste onderneming begon ik als 19 jarig broekie. Ik stond op diverse markten zoals de Albert Cuyp (Amsterdam) en De Bazaar (Beverwijk) met dameskleding. Mega toffe ervaring! Enorm veel van geleerd, maar ook mega zwaar. Lange dagen, elke dag door weer en wind m’n stal op- en afbouwen, inkopen etc. En dat allemaal in m’n uppie! Na 2 jaar moest ik toch tot de conclusie komen dat dit niet mijn roeping was.

Mijn tweede ervaring als ondernemer was toen ik een paar maanden mezelf als accountmanager verhuurde aan een bedrijfskledingleverancier. Ook niet zo’n doorslaand succes. Dus ik besloot om weer in dienst te gaan.

Al een tijdje was ik tegen Michiel aan het zeuren dat ik zo graag weer eigen baas wilde zijn. Maar de vraag was, wat ging ik doen? Ik had geen flauw idee! Ik wilde graag iets met handel doen, iets tastbaars. En iets waar ik m’n creativiteit in kwijt kon. Toen we druk bezig waren met uitbreiding van het gezin wist ik het. Babykleding!

 

En toen was er… Kleren Maken De BabyYeah! Zo blij als een kind was ik. Ik had een leuke naam bedacht, mezelf ingeschreven bij de KVK en oja… Ik was nog zwanger ook ;) Nog geen flauw idee hoe ik het ging doen, waar ik m’n shirtjes en kleding ging inkopen, hoe ik moest bedrukken. Maar ik ging -hoe dan ook- een webshop in babykleding beginnen. Nog geen 1,5 maand later had ik alles uitgevogeld. Ik had een webshop (www.klerenmakendebaby.nl) met 20 zelfontworpen shirtjes en wat andere kleding, accessoires en rommeltjes. Woehoe! Let's roll. 

Al redelijk snel kreeg ik de eerste aanvragen van andere shops die mijn shirtjes ook wel tof vonden en deze ook graag in hun shop wilden verkopen. Uhhh… Oke! Daar was ik even niet op voorbereid, maar why not? Het zelf ontwerpen smaakte naar meer en binnen no-time besloot ik om ook andere kledingstukken zoals broekjes en vestjes te ontwerpen en laten produceren.

En toen was er… KMDB‘Kleren Maken De Baby’ was een geweldige naam in het begin. Alleen toen ik ging uitbreiden naar grotere maten (kindermaten dus) was ik niet zo heel blij meer met m’n naam. Een hele andere naam voelde ik niet zoveel voor en sindsdien zijn we de afkorting gaan gebruiken; KMDB :)

Mason was inmiddels geboren en ik werkte 3 dagen bij m’n werkgever, begon het moederen net een beetje onder de knie te krijgen en ’s avonds maakte ik tijd voor KMDB. Pfff, ik word al moe als ik er aan terug denk.

Het gaat lekker met KMDB. Klanten vinden leuk wat ik bedenk (Woei!) en langzamerhand komen er steeds meer ‘resellers’ bij. In februari 2017 (precies een jaar na m’n KVK inschrijving) besloot ik om m’n vaste baan op te zeggen en ‘vol gassss’ voor KMDB te gaan. En dat was de juiste beslissing op het juiste moment. Het werd namelijk echt druk.

Het duurde ook niet lang voordat KMDB zich had uitgebreid over de hele boven-etage van m'n huis in plaats van alleen in de zolderkamer. Tijd voor een bedrijfsruimte dus! In April 2017 verhuisde KMDB uit m’n huis en naar een fijne ruimte dichtbij huis.

Juli 2017 werkte ik mezelf helemaal over de kop en besloot ik dat het tijd was voor een paar extra handjes. En WAUW, wat ben ik blij met die extra handjes! Ik kan niet meer zonder Sharona ;)

Nice! En nu?En nu? Wij gaan gewoon nog even lekker door. Er staan weer een hoop spannende dingen te gebeuren. Eind Januari hebben we er een stagiaire bij (Heel veel zin in). Volgende maand staan we op de negen maanden beurs (Ga ik binnenkort meer over vertellen). En na de beurs verhuizen we direct naar een grotere ruimte. Ook onze huidige ruimte begint inmiddels wat aan de krappe kant te worden. Kortom, gekkenhuis wordt het. En daar houden we van! …En ze leefde nog lang en gelukkig.Alleen was het geen sprookje, maar mijn keiharde, mega awesome realiteit.Zijn er nog meer ondernemende mama's hier? Of mama's die ook al lange tijd de drang voelen om ondernemer te worden?Tell me! :) Groetjes Prissi 

www.kmdb-clothing.com

6 jaar geleden

leuke kleding! Ik kom op de 9maandenbeurs zeker even bij je kijken voor mijn 2 kids :D

Oh wauw! Super gaaf! Moet je zeker doen ;) ?

6 jaar geleden

mooie uitdaging ..zo top ik al een tijdje over zelfgemaakte jurkjes te verkopen .eigen creaties ..komt dat mijn dochter lief van 3,5 wilt is op jurkjes ..heb er al een paar genaaid super leuk te doen ..ik ha je volgen ..heel veel succes

Thnx! Ja leuk, moet je doen! ?