Snap
  • Kind
  • slapen
  • Toddler
  • angst
  • Slaapprobleem

Er heerst weer rust

Wat fijn dat er een paar mama’s reageerden met tips rondom het slaapprobleem van onze dochter.

Ik ben meteen aan de slag gegaan met de tips en zal vertellen hoe wij dit hebben aangepakt. Misschien heeft iemand anders hier ook iets aan.

Lauren huilde veel omdat ze niet naar bed wilde, wakker werd midden in de nacht en monsters/ spoken zag en bij ons in bed wilde.

Met mijn 31 weken zwanger zijn was dit geen fijne rust, die ik wel nodig had/ heb.

Top 1: maak monsterspray. Zo gezegd zo gedaan. Met de plantenspuit (water erin gedaan) spoot ik de monsters weg. Papa hield het raam open zodat ze kon zien dat ze echt naar buiten ‘vlogen’. Daarna gaf ik haar een kus en knuffel en huilde ze nog een beetje en met wat strijd lag ze zo te slapen. Het blijft zielig, maar doorzetten. Ze werd wel wakker. Kroop bin ons in bed gezien de wekker een kwartier later ging.

De dag erna maar een beloningskaart gemaakt voor 6 stickers. Iedere ochtend wakker worden in het eigen bedje is een sticker plakken.

Ook een andere tip, tip 2 zette wij in.

Dit was naast haar blijven zitten.

Dit vind ze heel fijn. Even een poosje zitten tot ze rustig was en dan zeggen ik ga nu weg, love you en tot morgen. Ook zeggen: wAt vind mama fijn om te zien? Een traan of een glimlach? Er verscheen snel een glimlach deed haar goed. 

De gastouder gaf aan dat Lauren het Chico lampje ook heel fijn vindt. Een lampje die automatisch uitgaat met een lampje of lightprojector en muziek. Hoppa ook maar aangeschaft. Alles in het kader voor een betere nachtrust en voor je kind doe je alles.

Zo deden we iedere dag het ritueel het zelfde de afgelopen dagen:

In bed liggen, even praten, alle lampen uit behalve de lightprojector, mini boekje lezen, doekje knuffel over de ogen, knuffel tegen haar aan, een dikke kus, zeggen ik blijf 3 minuten zitten, na die 3 min. lightprojector opnieuw aan i.v.m. De timer, muziekje aan, en weglopen m, love you tot morgen.

Dit heeft tot nu toe super gewerkt. De eerste nachten werd ze half 7 wakker (gelukkig moesten wij nog werken), maar vanmorgen was het weer fijn de oude tijd, half 8! Yeah! Iedere ochtend reageren wij super trots op haar en die glimlach die ze dan laat zien en dat ze Zegt Jaaa ik heb in mijn eigen bed geslapen. Dat gevoel is zo fijn! 

De stickerkaart was vandaag vol dus werd er een cadeautje gekocht! Wat laat de foto al zien.