Snap
  • #opticusglioom
  • kanker
  • kinderkanker
  • hersentumor
  • tumor
  • prinsesmaximacentrum
  • Viecuri
  • griep
  • mannengriep
  • Neurofibromatose

En toen werden we allemaal doodziek

Wat met chemo geen goede combi is…

Nou, zaterdag begon de ellende. Haike had de mannengriep te pakken (sorry, kon de grap niet laten). Wij 3 hadden nog nergens last van. Ik had het gisteravond wel heel koud, maar de cv ketel was eerder die dag stuk gegaan en het was ijskoud in huis, dus ik vond het niet heel gek dat ik bevroren was. Maar toen vannacht kreeg ik het ook gloeiend heet. Ja hoor, de mannen griep heeft mij ook te pakken. In de nacht 2 mega onrustige meisjes, en Femke zei al huilend: ik wil niet naar zwemles toe. In de middag had Femke dan ook 40.3 graden koorts. Arme mup. 

Maar Sofie bleef natuurlijk ook niet achter, ook weer koorts. Dus, jullie raden het al: Prinsesmaximacentrum bellen. Omdat haar bloedwaardes donderdag al wat gezakt waren, moesten we ons vandaag wederom in ziekenhuis Venlo melden. Vandaag ging het wel heel vlot, bloedprikken was heel snel gedaan. Daarna even spelen daar. Ik voelde me ondertussen ook steeds lamlendiger worden, dus even lief paracetamol gevraagd (en dat ook gekregen hihi). Daarna kwam de arts met goed nieuws: de waardes zijn goed genoeg om weer lekker naar huis te kunnen.

Snap

Maandag was Sofie doodziek. Tegen de middag had ze 40.2 graden koorts, ze sliep alleen maar. Dus toch maar weer Prinses Maxima Centrum Utrecht gebeld en die vonden het wel verstandig dat ze nog eens gezien werd in ziekenhuis Venlo. Het hele gezin is ziek, dus het was een beetje een wedstrijdje wie het minst beroerd was, die kon gaan. Nou Haike won. 

Sofie moest heel hard huilen en riep: "Ik ga je missen, mama." Nou, dan breekt je moederhart, en huil je dus gewoon keihard mee. Maar goed, zij gingen weer die kant op. Er werd weer bloed afgenomen, allerlei onderzoekjes gedaan, en toen was het wachten op de bloeduitslagen. Dat duurde weer heel lang deze ronde. Nou, dan na eeuwen wachten (ik overdrijf graag) bleken de bloeduitslagen zelfs beter dan gister. Geen idee hoe zoiets kan, maar wel fijn. 

Dus ze mochten weer naar huis! We hadden afgesproken dat Sofie een nachtje bij mij in bed mocht slapen, en Haike moest dan in Sofie haar bed slapen.  De hele nacht was het: mammie mammie mammie 🤯 ze was duidelijk goed ziek!

Snap

Nou, en daarna dinsdag telefonisch contact met het Prinsesmaximacentrum ivm de chemo die op stond die dag. De verpleegkundig specialist zei al direct: als Sofie zich zo beroerd voelt, gaan we geen chemo geven vandaag. Ziek maar allemaal goed uit. En bij zorgen, zeker weer bellen! Dus nu lekker met zijn viertjes niks doen, dat kunnen we allemaal wel gebruiken 🤒