Snap
  • Kind
  • stichtinghartekind
  • hartekind
  • Pacemaker
  • totaalavblok
  • Ernstigeaangeborenhartafwijking

En toen werd de situatie kritiek van ons hartekind

"Ineens werd het spoed, en moest onze lieve Joshua van het Reinier de Graaf ziekenhuis naar de kinder IC in het LUMC overgebracht worden; want het lag aan zijn hart".

Ons lieve Joshua, wat gaat het slecht met hem. Ik ga proberen om een lang verhaal kort te maken. Later volgt er nog een blog, maar om onze lieve meelezers alvast/deels op de hoogte te brengen.

Joshua wilde niet meer drinken, plaste niet meer en wilde alleen maar slapen. Toch gister naar de huisarts geweest, die ons doorstuurde naar het ziekenhuis. Daar bleek zijn hartslag erg laag te zien, hij belanden in een kritieke toestand en per ambulance zijn we met alle spoed naar het LUMC overgebracht.

Hier moest Joshua direct opgenomen worden op de kinder IC, de kindercardioloog en de IC artsen stonden bij binnenkomst al allemaal klaar. Hier kreeg hij direct medicatie via infuus, wat niet goed werkte i.c.m. zijn situatie. Rond 22.30 uur werd besloten in groot overleg met artsen om een tijdelijke pacemaker te plaatsen. Dus heeft hij direct via een lies katheter zijn tijdelijke pacemaker gekregen. Straks krijgt hij al een grote operatie voor zijn permanente pacemaker, die hem hopelijk gaat helpen. Hij blijkt een ‘totaal AV blok’ te hebben.

Deze situatie is plotseling ontstaan, Joshua liet geen bekende symptomen zien. Waardoor er niet snel een belletje ging rinkelen.

Nu is hij in goede handen en wij kunnen hem alleen maar begeleiden en steunen. Maar zorgen ervoor dat hij de allerbeste zorg krijgt, want dat verdiend hij. Onze dappere strijder, we houden onwijs veel van je.

Liefs Denise

3 jaar geleden

Wat fijn 👍

3 jaar geleden

Dankjewel! Hij is gelukkig stabiel nu.

3 jaar geleden

Heel veel sterkte gewenst, hopelijk knapt hij snel weer op met de juiste behandeling.

3 jaar geleden

Dankjewel!