Snap
  • Kind
  • allergischereactie
  • zwelling

En toen had hij in ene een dik oor!

Kwam dit van een mug? Zo'n klein beestje!

Afgelopen weekend waren we een paar dagen weg naar een Landal park, lekker midden in het bos. De eerste avond hadden we al veel muggen dood gemaakt. Man man, wat heb ik een hekel aan die inimini beestjes! Maar nu helemaal! 

Noud sliep bij ons op de kamer in zijn eigen bedje. Gelukkig geen last van gezoem! Tenminste ik niet. Noud sliep wel onrustig, continue draaien. Was daar dan toch een mug? 

De volgende ochtend toen ik hem uit bed haalde, zag ik het meteen. Dat arme mannetje was flink te pakken genomen door die rot mug! Grrr.. Ik telde 6 muggebulten op alleen zn koppie. Gelukkig had hij er zelf geen last van. Alleen het idee krijg ik al jeuk! 

In de loop van de dag ging zijn rechter oortje steeds meer opzwellen

Die ochtend zijn we lekker gaan zwemmen en na zijn middag slaapje naar Bollo geweest en gespeeld in de binnen speeltuin. In ene viel me op dat zijn rechter oortje ging opzwellen! Huh? Daar zat toch geen muggenbult? Juist zijn linkeroortje was 4x geprikt! Hij leek er vooralsnog geen last van te hebben en heeft na veel gedraai in zijn slaap wel prima geslapen. 

Tot we hem uit bed haalde! Het leek wel of hij gevochten had! Zijn rechteroor was nog roder, dikker en stond helemaal naar buiten en zijn rechter oog zat ook voor helft dicht door de zwelling. We dachten nog steeds aan een allergische reactie van een mug. Kleine kinderen moeten hieraan wennen en de reactie schijnt steeds minder heftig te zijn. Maar dit vonden wij wel echt extreem! Alsof hij in de boxring had gestaan..  

Aangezien hij al veel tobt met zijn oortjes, buisjes en oorontstekingen, zijn we smiddags toch even naar de hap geweest. Zijn oortjes zagen er gelukkig rustig uit! Ook al leek hij er weinig last van te hebben, toch blij dat we er even naar hebben laten kijken. Oren die zo naar buiten klappen, kan ook een heftige oorontsteking zijn namelijk. Het kwam waarschijnlijk echt door een allergische reactie van een mug. We zijn nu 3 dagen verder en zijn oortje is weer bijna terug naar normaal. Bizar dat zo'n klein beestje, zoiets enorm doet opzwellen! 

Snap
3 maanden geleden

Hallo, mijn zoontje ook al 2 keer een gigantisch uitflappend rood oor door een muggenbeet. Was de eerste keer echt schrikken omdat je er op het web niet veel over vindt. Gelukkig bestaan deze forums om ervaringen te delen 👍

7 maanden geleden

Mij zoontje heeft er antibiotica voor nu 😐

8 maanden geleden

Hier het zelfde op het moment. Niet normaal en echt precies zoals jouw foto. Flappie