Snap
  • Kind
  • zindelijkheid
  • Geduld
  • moederleven
  • Peutertijd

En nu gaan we doorzetten!!!

Mijn moeder leven met 5 kinderen

Ik moet bekennen dat ik als moeder niet de meeste geduld heb die er in de wereld is. Maar met kinderen moet je geduld hebben, zeker om een gelukkig kind te hebben.

De peutertijd vind ik de meest energie vretende leeftijd die er is. Van mij mag deze periode gewoon geskipt worden (ja @eline_elisabeth_lucia ik gebruik dat woord ook 😂) misschien wel omdat ik gewoon met deze leeftijd zoveel meer geduld moet opbrengen dan welke andere leeftijd.

Het krijgen van eigen mening, het ontdekken van de wereld, het eigen kunnen en proberen hoe ver ze kunnen gaan. Ow vooral het kijken hoe ver ze kunnen gaan is zo energie vretend... Maar ook het aanleren van nieuwe dingen moet gebeuren en kost tijd en geduld.

Sanne doet alles ook nog eens in stroomversnelling en soms gaat ze plankgas weer achteruit 🙄

Zo kan ze soms dagen achter elkaar netjes uit een beker drinken en ander moment is het ineens heel leuk om elke beker om te kieperen, en nee echt niet dat ze het dan om stoot dit is gewoon bewust beker op pakken en omkieperen. Vandaag was zo een dag. Maar ook dacht mevrouw dat zij wel weer klaar was voor potjes training.

En hier zit het probleem bij mij. Waar Sanne elke keer als ze luier om heeft aangeeft dat ze moet plassen, zij ook netjes plast op de wc. Maar heeft ze alleen onderbroek aan dan plast ze waar ze ook maar staat en roept dan MAMA PLASSEN!!! Ze kan goed aangeven alleen is vaak op tijd dan soms te laat als ze luier om heeft. Maar zonder luier kan ze het ineens niets meer aangeven ja achteraf 😔

Nadat ik voor de vakantie intensief met Max bezig ben geweest had ik gewoon moeten doorpakken alleen had ik de energie en geduld niet meer in nog meer natte vieze onderbroeken en vandaag kom ik er niet onderuit.

Nou ja ik zal de komende twee weken maar (proberen) door (te) zetten 🤩