Snap
  • Kind
  • peuter
  • leren
  • opvoedingsvragen
  • #deeerstestappen

En kan ze al stappen?

Axelle is bijna 17 maanden, maar sinds ze 1 jaar is krijg ik constant diezelfde vraag : "En kan ze al stappen?". 

Ik word hier zo gefrustreerd van, is dat nu echt het enige dat telt voor mensen? De vraag of je kind het algemeen goed doet en of ze gezond is, lijkt me toch zoooo veel belangrijker! Ik vind het totaal niet erg dat ze nog niet zelfstandig kan rond stappen, laat ze maar lekker op haar eigen tempo de wereld verkennen. 

Momenteel stapt ze de hele woonkamer rond van haar stoeltje naar de verwarming, van de verwarming naar haar loopkarretje,... Ik zie hier thuis de vorderingen die ze wekelijks maakt. En ik ben meer dan trots, om te zien hoe ze zelf die stapjes zet naar een zelfstandiger leven. En zo lang de kinderarts zich geen zorgen maakt, doe ik dat zeker niet. 

Stelden ze jullie ook soms van die vervelende vragen? 

2 jaar geleden

Hatelijk als ze die vragen stellen! Hier stapte Maëlle redelijk snel, maar praten is dan weer een ander verhaal. Mede door haar medische achtergrond stond het praten wat achter omdat ze gewoon niet hoorde. Nu is ze goed haar schade aan het inhalen maar oh wat heb ik me geërgerd aan al die vragen en ongevraagde adviezen… you do you Axelle! ❤️