Snap
  • Kind

En dan vraagt hij, ben jij doof?

Daar staat hij dan, n klein mannetje voor een grote hoge toonbank. Maar wat is hij groot!

Zaterdag is hier vrijwel altijd frietdag! Het is een druilerige zaterdag, niks gaat zoals we het graag zouden willen. Is de ene stil met huilen en mopperen begint de ander weer. Niks is goed! We besluiten op tijd te gaan eten, dan kunnen ze er op tijd in! (Oeh wat voelt dat slecht nu het hier zo staat)

Ik neem de oudste mee naar de friettent. Steeds vaker laat ik hem de bestellingen doen bij de bakker, slager enz. Het geeft hem zoveel zelfvertrouwen! 

In de auto begint het al,

Mama, 2,50 frietjes? Wat nog meer? We oefenen het lijstje in de auto. Ik parkeer de auto we lopen naar binnen. Het is drukker als verwacht. We zijn aan de beurt! Hij kijkt me nog wat twijfelend aan, ik gebaar toe maar ik help. 

Daar staat hij dan als kleine man voor zo'n grote toonbank, maar wat oogt hij ontzettend stoer, groot en sterk. De vrouw verstaat hem niet, ik moedig hem aan, probeer het maar, lukt jou wel. Hij gebaart erbij, verteld t nog een keer, wijst t aan. Maar nog snapt ze het niet. Hij valt stil, kijkt een keer naar mij, doet een stap naar voren, en zegt "mevrouw, ben jij doof?". Ik wil ingrijpen maar bedenk me, doe een stap naar achter, en kijk het aan. De mevrouw is niet doof maar snapt niet goed wat hij bedoeld. Hij loopt naar de vitrine en wijst. Het kwartje valt, natuurlijk kroket! 

Trots hoor ik, mama helemaal zelf gedaan!!!!!! Hij glundert is zo trots, het lijkt alsof hij in 10 minuten weer zoveel meer gegroeid is! Hoe hij er staat, zelfverzekerd en zo open!

Hij gaat zitten op het bankje, tikt zachtjes de meneer naast hem aan, en begint te vertellen over zijn dag!

Ondertussen vraagt de vrouw achter de balie me zachtjes, is uw zoontje doof? Ik knik ja, en beide moeten we lachen. We begrijpen elkaar zonder woorden, en die vraag die hij haar net stelde valt bij haar op zijn plek.

wh00ps's avatar
9 jaar geleden

De gelegenheid krijgen ze niet altijd.... En dat zie ik overal. We leven in een gejaagde maatschappij waarin tijd en stressen kennelijk belangrijker is. En ook ik betrap mezelf daar ooit op. Denk dat het gewoon goed is dat ze zo "zelfstandig" mogelijk worden. Ze zichzelf kunnen redden, en dat denk ik van elk kind hoor

Annemiek2's avatar
9 jaar geleden

Wat geweldig knap van jou dat je het niet overnam. Ik kan me voorstellen dat je zo graag wilde helpen. Ik wil mijn zoontje ook graag helpen om dingen te doen die hij zelf moet leren. Wat fijn ook dat je zoon de gelegenheid kreeg om het uit te leggen wat hij wilde.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij wh00ps?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.