Snap
  • Kind
  • Dagjeweg
  • hydrofieledoek
  • maxicosiafdekken
  • ouwehandsdierenpark

Eindelijk weer eens een dagje weg!

Waarom weten nog steeds niet genoeg mensen dat je GEEN doek over de maxicosi of kinderwagen mag leggen?!

Eindelijk mogen we weer wat leuks gaan doen na een lange tijd thuis gezeten te hebben. Heerlijk om weer eens op pad te gaan samen met mijn gezin. Het afgelopen weekend zijn we gezellig naar Ouwehands dierenpark in Rhenen geweest. Wat een fantastisch mooi en groot park. Wat hadden we een mazzel na 1,5 uur rijden hadden we plek voor de deur. De dag begon goed, het weer was fantastisch en de drukte, het viel mee op enkele plekken na. Maar zolang we zelf rekening houden is het heel goed te doen. Ons dochter liep het hele park rond en vond het geweldig. Net zoals wij lagen alle dieren op apengapen tegen de middag aan. Op den duur kwamen we bij een heel groot spring kussen aan, en tot mijn grootste ergenis zit daar een mevrouw met haar vriend en familie eromheen met een baby in een maxicosi en een hydrofiele doek eroverheen. WIE SNAPT NOU NOG STEEDS NIET DAT WANNEER JE IETS OVER EEN MAXICOSI HEEN LEG, HET BLOED VERZIEKEND HEET WORD?! Ik wilden echt heel graag mijn topic hier aan koppelen en al maak ik 1 mama, papa etc hier attent op en red ik hiermee misschien wel een baby. Ik ben van mening dat dit soort dingen echt bij elke baby in de kraamtijd besproken moet worden!

Een korte uitleg! Door het afdekken van de kinderwagen met een hydrofiele doek, stijgt de temperatuur in de reiswieg met ruim 7 graden Celsius. Daarnaast biedt de hydrofiele doek geen bescherming tegen schadelijke UV-straling. De open, los geweven structuur van het hydrofiele katoen zorgt wel voor ventilatie, maar houdt de UV-stralen niet tegen. Je begrijpt dus wel, als het 27 graden is en je in de volle zon staat het dus makkelijk 34 graden word in een maxicosi. Gewoon niet doen dus. Koop een uv paraplu en ga absoluut niet in de volle zon zitten met je kind.

Mamavantwee88's avatar
4 jaar geleden

Mijn kraamverzorgster heeft mij er in de kraamweek wel over geïnformeerd en lijkt mij ook wel zo gewoon dat dit doorgegeven word maar of dat het niet gezegd word of dat mensen denken ach die en die doen het ook zo dan moet het wel kunnen, dat vraag ik mij wel eens af. als de zon te fel en warm was liep ik met de kap omlaag en parasol boven de wagen is dan wel irritant dat deze steeds naar de zon gedraaid moet worden maar dan voor mij maar even lastig en wel lekker koel in de wagen voor de kleine.

Mmaammaa's avatar
4 jaar geleden

Dankjewel, ben niet de enige dus. Snap niet dat er nog steeds mensen zijn die zo dom zijn om dat te doen. Vind het überhaupt wel een goede om dit in mensen hun kraamtijd te vermelden.

Mamavantwee88's avatar
4 jaar geleden

Helemaal mee eens kan me daar ook wel druk om maken en dan ook met een dagje weg de kleine lekker in de maxi cosi laten is ook al zo goed... Not.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mmaammaa?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.