Snap
  • Kind
  • peuter
  • ziekenhuis
  • strijd
  • Afsluiten
  • hart

Eindelijk duidelijkheid voor Mij

Zoals jullie misschien nog wel weten ben ik al een poosje opzoek naar duidelijkheid omtrent de gezondheid van Vinz... en ik kan met recht eindeijk zeggen dat dit er is.

Ik heb een second opinion aangevraagd bij een kinder kliniek in Almere. De eerste arts die ik sprak kon ik werkelijk wel uit het raam gooien maar goed. We hadden een afspraak staan voor afgelopen woensdag voor een ECG en een hart echo..

Op de ECG was weer een kleine afwijking te zien. De echo liet niks zien. Daar waar de vorige artsen zeiden hij is perfect gezond zonder enige uit leg, nam deze kinderarts/cardioloog de tijd om het ons uit te leggen in gewone jip en janneke taal.

Ja, op de ECG lijkt het alsof Vinz een verdikking heeft zitten op zijn linker hart spier.. MAAR dit technisch gezien. Als er echt spraken zou zijn van een verdikking in zijn hart spiertje zou er op de ECG nog een afwijking te vinden zijn. Dit is niet het geval. Ook tijdens de echo is dit niet te vinden en is zijn hartspier 104% de arts zei alles tussen de 90% en de 120% maak ik mij niet druk om. Wat betreft de blauwe/groene gloed wat steeds op zijn mondje trekt, ziet de arts niks wat schadelijk is, het is een onschuldig venomeen. Hij vergeleek het met kindjes/volwassenen die lang buiten het zwembad staan. Alleen is het bij Vinz met regelmaat te zien zonder kou of iets. Ook zijn groei verklaarde de arts dat Vinz veel heeft mee gemaakt in zijn korte leventje (9 keer in het ziekenhuis liggen op 8 maanden tijd). Zijn lijfje moest de energie van het groeien ergens anders in stoppen..

Eindstand heeft mijn gevoel een enorme klap gehad na de eerste keer ziekenhuis.. daarin liet hij 's nachts dus zien dat hij stopte met ademen.. ik denk dat mijn gevoel zocht naar uitleg, naar duidelijkheid.. en die heb ik nu. Vinz is en blijft mijn zorgen kindje hoe goed het nu ook gaat. Maar de twijfel dat het zijn hartje is is nu weggenomen en dat steld mij gerust.

Snap