• Kind

Ein-de-lijk! Haar allereerste echte schooldag!!

[caption id="attachment_17916" align="alignnone" width="112" caption="Leuk, bloemen planten op de allereerste schooldag!"][/caption]

Mijn dochter is in de voorjaarsvakantie 4 jaar geworden. Het was een groot feest want na de vakantie mocht ze dan ein-de-lijk naar school.

En daar was het moment suprême. Maandagochtend, 08:00 uur stond ze klaar bij de voordeur. Met een grote tas en gymtas. Je zag het kleine meisje bijna niet meer, o jawel, je zag een heel grote, blije glimlach boven de tassen uitkomen.

Netjes opruimen

Op school moest natuurlijk haar bekertje, banaantje en overblijftrommel opgeruimd worden. Ja, overblijven moest ook meteen want dat is ook zo leuk en spannend. Mag ze met de grote meiden van groep 8 spelletjes doen! Wow, dat is pas stoer!

Wat de juf doet is goed

De juf zoekt samen met haar het stoeltje op. Ze heeft een Nijntje stoeltje, met rood. Dat kon er mee door, want haar lievelingskleuren zijn, hoe kan het ook anders voor een meisje, roze en paars. Maar de juf had het erop geplakt en de juf is bijna heilig. Dus dan is het goed.

Mama, wie is dat???

Ze zat op haar stoel, gaf me een kus en…..zag me niet meer staan!!

Zo zelfstandig al maar ze kan het aan en komt helemaal los. Ik ben blij want ik kan met een gerust hart naar huis.

Voorbeeldige leerlingen

Aan het eind van de dag kom ik haar ophalen. Ietsjes eerder omdat haar broer snel naar zwemles moet. “Nou”, zegt de juf “het ging reuze goed hoor, alsof ze hier al jaren komt. En kleuren dat ze kan, zo netjes. Ik stond er echt versteld van!”

Tja, dan zwelt je moederhart van trots. Maar feit is: ze kan ook echt ontzettend goed en netjes kleuren….dat kon ze al toen ze 2,5 was…….

Kleine meisjes worden groot!

12 jaar geleden

Klein meisjes worden groot, inderdaad! Wat een leuk verhaal zeg, je vergeet nooit de eerste dag van je kinderen!