Snap
  • Kind
  • meisje
  • Autisme
  • eetstoornis
  • arfid

Eetstoornis en autisme?

Arfid een onbekende eetstoornis en mijn dochter

Hoi allenmaal!

In het dagelijks leven met je gezin heb je altijd wel kids die niks lusten of wel een weinig eten. Of juist teveel eten. Maar je hebt ook mijn dochter, die vanaf baby af aan niet vroeg om een flesvoeding, stikte in een stukje fruit. En avond eten het liefst niet te grof als klein meisje en kleine hapjes.

Altijd ben ik haar blijven bijvoeren. Echt opletten of ze wel genoeg eet, of sowieso eet.

De baby, peuter, en kleuterjaren gingen voorbij.

Je was een klein en dun meisje. Maar je volgede gewoon je min 2 lijntje. En dat ging prima.

Groep 4 werd je ziek....heel ziek. 3 weken lang rond de 39 a 40 graden koorts. Wat was je moe! Zaten we weer bij de dokter. Gewoon een goede griep hoor mevrouw! Nee! Ik vertrouw het niet.  In de nacht ging je rare geluiden maken. Weer naar de spoedpost dit keer. Luisteren op de borst. We horen niks, maar probeer antibiotica.

Het hielp allemaal niet en ondertussen was je met 8 jaar van je dunne 21 kg naar een magere 17 kg gegaan. Je was zo moe en sliep heel veel overdag.

Weer bij de dokter, weet niet eens meer hoeveel keer. Deze was zo slim om je saturatie te meten en hij 87! Met spoed ben je opgenomen. Uit de longfoto bleek een dubbele longontsteking en je bent aan de beademing gelegd. Een week heb je daar gelegen aan alle toeters en bellen. Gelukkig, je knapte op! Maar wat was je eng dun. Als er aan je gevraag werd hoe je je voelde, zei je standaard: een beetje beter....

Inmiddels zijn we wat jaartjes verder en ben je 11 jaar. Na verschillende keren bij de dieetist te zijn geweest en veel strijd te hebben gehad zit je nu met 11 jaar op 25 kg en ben je 139cm.

Oei!! 

De dieetist van het ziekenhuis zei, misschien gewoin tevreden zijn en accepteren dat ze te klein en te dun is.

Het "eetprobleem" hebben we al lang los gelaten rn we sturen bij als ze te weinig eet.

Maar dit lieve meisje heeft bijna geen honger . Hoe komt dat? 

Hiervoor lopen we bij Accare. In mijn volgende blog zal ik daar meer over vertellen en over de (werk)diagnoses autisme bij meisjes en de nog onbekende eetstoornis ARFID.

Tot slot ben ik gelukkig getrouwd en mama van een jongen/meisje tweeling die 11 jaar geleden via een natuurlijke bevalling met 37,4 weken werd geboren.