Snap
  • Kind
  • luizenmoeder
  • luizen
  • Prioderm
  • luizenleven
  • #geengedoemethoofdluis

Eerste hulp bij luizenpluizen

Vlak voor de corona uitbraak was het dan eindelijk zover. Liva had haar eerst wenochtendje op school. Omdat ze zo ziek is geweest besloten wij dit heel rustig op te bouwen. Zo ging ze 2-3 keer in de week max. 4 uurtjes naar school. Ze had het erg naar haar zin maar was toch ook wel snel moe. Het was wel even goed zo. Toen ik een advertentie tegenkwam van de producten van Prioderm werd ik even met mijn neus op de feiten gedrukt. Oh ja, luizen... Dat is ook zo. Want zeg nou eerlijk? Wie heeft er nooit luizen gehad? Volgens mij is het best normaal dat dat gebeurt. En natuurlijk is het geen pretje, maar tegenwoordig hoeft het echt niet meer zo’n drama te zijn. We waren nog geen weekje onderweg en ik kreeg dé mail der mailtjes in mijn mailbox:

Beste ouders/verzorgers,

Binnenkort is het weer tijd een luizencontrole bij de kinderen. Graag geen ingewikkelde vlechten, staarten, kleine elastiekjes.

Is het herkenbaar? Dat je ineens veel kriebel op je hoofd hebt? Omdat je gewoonweg niet verwacht dat zoiets in de eerste week van je schoolgaande kind hoeft te gebeuren. Natuurlijk alleen maar goed dat ze dit doen op school hoor, daar niet van. Hoe eerder je erbij bent, hoe sneller je het kriebelige beestje hebt uitgeroeid. Ik heb vroeger zelf weleens luizen gehad, en ik kan me herinneren dat dit echt echt geen pretje was. Mijn moeder had heel smerig spul, die geur hangt nog steeds in mijn neus. Als ik het mij goed herinner moest het zo’n keer of 4-5 opnieuw en nog had ik er 3 weken later weer last van. Geen leuke ervaring. Ik hoop dus echt dat ik dit mijn kinderen kan laten besparen.

Door deze ervaring ben ik echt geen luizenfan. Alhoewel, sinds de serie de Luizenmoeder op tv is geweest ging het wel weer, haha. Inmiddels heb ik mijzelf verdiept in wat ik moet doen áls er luizen ons huis binnen dringen. En de producten die mij/ons daarbij gaan helpen zijn van de Prioderm Dimeticon lijn. Prioderm Dimeticon Lotion doodt namelijk hoofdluizen en neten (eitjes van de luis). Deze lotion bevat geen chemische bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden en heeft een inwerktijd van maar 15 minuutjes. Deze Dimeticon Lotion bestaat, zoals de naam het al zegt, voor het grootste gedeelte uit dimeticon (meer dan 95%). Prioderm Dimeticon Lotion dringt door in de ademhalingsorganen van de hoofdluizen en neten zodat ze stikken. Hoofdluizen kunnen hierdoor geen resistentie voor de lotion ontwikkelen. Om de levenscyclus van de hoofdluis te doorbreken is het wel belangrijk om de behandeling na 9-10 dagen te herhalen.

Wat ook fijn is om te weten is dat deze lotion gebruikt kan worden voor kinderen vanaf 6 maanden. Dus als jij kleintje op het kinderdagverblijf al luizen krijgt heb je dus een veilige manier om je kindje te behandelen. Ook is deze lotion geschikt als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Het behandelen met de Prioderm Dimeticon lotion is dus echt supermakkelijk, en is dus helemaal geen uitdaging meer als dat het vroeger was. Prioderm is al 40 jaar het bestverkochte anti-hoofdluismerk, dit wist ik helemaal niet! Als mijn moeder dat toen toch eens had geweten haha!

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen, en heb ik eventueel nog wat bruikbare tips gevonden om hoofdluis te voorkomen:

⁃ Controleer je kind eigenlijk het liefst wekelijks op hoofdluis. Hiervoor kun je een simpele luizen-en netenkam met plastic tanden gebruiken. Vaak als je bericht krijgt dat er hoofdluis in de klas heerst of je ziet kindjes op hun hoofd krabben, dan is het al te laat. Check dus regelmatig de lokken van je kroost!

⁃ Een luizencape kan eventueel bescherming bieden op school. Zo weet je zeker dat ze niet van jas naar jas lopen.

⁃ Voor de meiden is het handig om de haren zoveel mogelijk vast te dragen. Zo hebben de luizen ook minder kans om over te lopen.

⁃ Maak gebruik van geuren in het haar. Zoals Prioderm Preventief of een andere eau de parfum uit je eigen kast (wellicht een beetje zonde ;-) ). Luizen houden niet van geurtjes en daarom beschermt dit jouw kindje tegen het krijgen van luizen.

⁃ En als laatste; Hoofdluizen krijg je niet als je onhygiënisch bent. Je kind kan er dus niks aan doen als hij/zij het krijgt.

Ook nu de scholen weer gestart zijn is het dus weer extra belangrijk om je kindje te checken. Niet alleen voor jezelf, maar ook om verspreiding tegen te gaan!

Hebben jullie kinderen weleens luizen gehad? En wat is jouw ervaring hiermee? Laat het gerust weten!

Snap
Snap