Snap
  • Kind
  • MRI
  • #hersentumor
  • medischonderzoek

Eerste gesprekken met de artsen

Eerst kwam de oncoloog.

Zoals jullie hebben gehoord zit er een tumor bij Valentijn in zijn hoofdje, we doen daar nog altijd onderzoek naar hoe dit kan gebeuren vertelde ze. 

De neuro chirurg wil dat er vandaag en MRI scan gedaan word gaat ze verder.. zodat hij morgen de grote operatie krijgt. De MRI scan moet gebeuren omdat ze dan de juiste beelden hebben voor de operatie, dit wil zeggen dat Valentijn onder narcose moet zo dadelijk ging ze verder.

Valentijn ging weer onder narcose, papa zetten het liedje Wiegenlied van de 3j aan.

“Ik betover je voor het slapen gaan. Spreek een goed woord en raak je aan. Engelenkoren zingen straks je naam. Nu ben je nog zo’n kleine vent, en zolang jij de mijne bent. Ben ik er voor jou, en pas mijn leven aan”

Het hielp hem om rustig te blijven, terwel de MRI bezig was kwam de neurochirurg en zijn assistent naar de wachtkamer om met ons te praten over de operatie. Hij pakte een servetje en tekende de hersen, hersenkamers etc. 

De operatie zou de volgende dag gaan plaats vinden, deze kon ruim 8 uur duren. Ook werd er gevraagd als we mee wilde doen aan een medische onderzoek van hersentumor. Ze hadden ongeveer 1/4 deel nodig om te bepalen wat voor tumor het was de rest zou dan of voor medisch onderzoek gebruikt worden, of het zou weg gegooid worden. 

Mijn partner en ik keken elkaar aan en hadden al een besluit genomen. Graag werkte wij mee aan onderzoek voor hersentumoren. Omdat we graag willen dat over paar jaar ouders niet zo voor staan als ons. Wij hebben namelijk nog altijd de vraag “ waarom dit voorkomt bij kinderen” Wij hopen dat ze over paar jaar de oorzaak kunnen vertellen. 

De volgende blog zal over de grote operatie gaan.

Heb je vragen? Laat reactie achter, wanneer ik tijd heb zal ik deze beantwoorden. 

3 jaar geleden

Heel veel sterkte