Snap
  • Kind
  • #dierentuin
  • #dagjeweg
  • hoogsensitief
  • #ontspannen

Eerste event in Nederland voor hoogsensitieve gezinnen

Meer rust, liefde en harmonie op een bijzondere locatie

Gestresste gezinnen die meer rust, liefde en harmonie willen kunnen op 24 maart a.s. om 10.00 uur terecht bij het Oceanium in Diergaarde Blijdorp. Dan is er in de ochtend een event waarbij ouders en kinderen leren te ontspannen en elkaar beter gaan begrijpen. Als iedereen zen is geworden is het tijd om de dieren en leuke speeltuin te bezoeken.

Bijzondere locatie

Nienke Postma, Kindercoach en Spiegelcoach bij Dol-fijn jezelf zijn, was op zoek naar een bijzondere locatie voor een nieuw en uniek event: het Dol-fijn Jezelf Zijn Event 2019 en kwam uit bij Blijdorp in Rotterdam. Daar huurt zij een zaal in het vernieuwde Oceanium: de Haaienzaal. Een mooie ruimte met een grote aquariumwand. Dit is zo rustgevend en de energie voelt heel goed. Dit helpt kinderen tot rust te komen en ouders mindful te worden.

Wat gaan we doen

Zo’n event bestaat nog niet in Nederland. Het wordt een bijzondere belevenis. Met leuke oefeningen voor lichaam en geest zorgen we voor meer begrip en ontspanning bij elkaar. Het gaat over de onderwaterwereld, het onderbewustzijn en de bovenwaterwereld, het bewustzijn van kinderen. We delen nuttige informatie en doen ook nog iets met muziek. Muziek is goed voor het brein en dansen helpt om beter te aarden, om sterker te staan. Alle gezinnen gaan met nieuwe, positieve energie weer weg en krijgen handige tips voor thuis.

Voor wie

Als een kind zichzelf kan zijn, komt het beste naar boven. Er zijn ook nog genoeg ouders die niet zichzelf durven of kunnen zijn en zich vroeger en nu nog steeds aanpassen aan anderen. Bij dit event kan iedereen zichzelf zijn. Het is voor alle hooggevoelige en eigen-wijze kinderen tot 12 jaar die het even moeilijk hebben. “Ik gun alle kinderen een fijn leven waarin zij zichzelf kunnen zijn en ik gun alle ouders rust. Kinderen die moeilijk doen, hebben het moeilijk. Het is zo zonde als ouders onnodig lang door blijven lopen met stress door het gezin. Door kinderen die slecht luisteren en eigenwijs zijn. Veel ouders zijn net als ik actieve denkers en harde werkers. Zij hebben daardoor soms meer moeite met voelen en met ontspannen. Kinderen van nu voelen heel veel aan en prikken overal doorheen. Zij zijn heel wijs en willen het liefst dat hun ouders blij zijn, dan zijn zij het ook.

Spiegel

Kinderen zijn onze grootste spiegel en spiegelen vaak onbewust wat volwassenen nog mogen loslaten voor een fijn leven. Daar zit een deel van de oplossing. “Laatst belde een moeder over haar dochter die onhandelbaar en lastig was, vertelde ze. Zij weigerde iedere ochtend naar school te gaan. Het was steeds een strijd. Na zo’n ochtend zat deze moeder uitgeput op haar werk. Vader had een goede, drukke baan, waardoor hij weinig tijd voor de kinderen had. Haar dochter had steeds driftbuien. Zij luisterde slecht en werkte niet mee en werd ook gepest. De moeder was op en werd er verdrietig van. Ze hadden als gezin al van alles geprobeerd. De ouders voelden zich machteloos en wanhopig, dus maakten ze een afspraak. De spiegel van haar eigen jeugd werd duidelijk en daarna is er veel veranderd “.

Waar

Het event is in de Haaienzaal in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Tickets zijn alleen tot 18 maart te koop via www.dolfijnjezelfzijn.nl