Snap
  • Kind

een ongelukje op de stage

ongelukje op het huidige stage adres maakt stage daar afmaken onmogelijk. een gekneusde voet en met krukken lopen, minimaal 6 weken!

me dochter zit in het derde leerjaar en dat betekend dat ze ook stage lopen om werk ervaring op te doen. van februari tm eind mei lopen ze stage, me dochter koos voor horeca, kijken of het echt is wat ze wil. achter af dus niet maar dankzij stage weet ze nu wel wat ze wil.

goed, ze is begonnen en doet haar best, ze heeft zelf een baantje aangeboden gekregen om er in het weekend te komen werken. een week of 4 geleden ging het fout, een klein ongelukje waar me dochter en de eigenaar/stagebegeleider ook niks aan kan doen. de eigenaar zet een leeg biervat te haastig neer, halve op een drempel en het vat viel om, boven op de voet van me dochter, erg pijnlijk. na een bezoek aan de dokter wilde die het even aan zien, hij dacht dat het niet zo ernstig zou zijn. viel dat even tegen want een week later had ze nog last dus terug en foto's laten maken. en ja wel, zwaar gekneusd. in gezwachteld die voet en  dus onderweg van het ziekenhuis bij een zorgpunt een paar krukken gehaald, ze mocht er niet op leunen. en met net twee weken vakantie voor de deur waren we wel even blij dat ze die kon gebruiken om haar voet te laten rusten. maar er stak wel een zorg op: hoe moet stage nu? het is een verplicht onderdeel om over te kunnen naar het 4de jaar. we zitten de vakantie uit en na de vakantie gelijk naar de stagebegeleider op school. even gezorgd dat ik via de huisarts een kopie van de uitslag foto en een brefje van hem had, dat ze dus geen stage in de horeca kon afmaken.

maandag 8 mei, de school begint weer en me dochter is gewapend met krukken en papieren naar school. hoe gaat dit aflopen? halverwegen de ochten krijg ik een sms: "ze moeten bespreken wat ze gaan doen met me stage. in principe houden ze de regel bij onvoldoende uren volbracht van stage is gezakt". blijkbaar moet dit nu met de domeinleidster worden besproken, ja dat ijskonijn waar ik al eerder over heb gesproken in blogs. ik ben lichtelijk boos, ze kunnen het niet maken om haar zomaar te laten zakken, ze heeft een grondige reden waarom ze daar niet verder kan. ik lees het stage contract nog eens door en lees niks over wat ze in dit geval doen, wel over ziekte dag, inhalen enzo. ik ga zoeken op internet en kom bij de overheid uit die beschreven hebben dat bij een duidelijke aantoonbare reden van stage niet kunnen volbrengen de school een passende oplossing moet zoeken voor de leerling. mooi! ik type een email naar dat ijskonijn met daar in de gevonden regels. ik heb nooit reactie van haar terug gehad, wel verteld me dochter dat zij in de loop van de week een gesprek krijgt met dat ijskonijn en de stagebegeleiden van school. prima.

het is inmiddels donderdag en de telefoon gaat, stagebegeleider van de school. er is een oplossing maar dan moet me dochter de krukken thuis houden en haar voet laten in tapen voor steun. ik kan daar voor naar de fysiotherapeut, die doen dat zo. ja, dat zal best, tegen betaling van zo veel, zeg ik haar dan ook recht uit. ik wil eerst met de huisarts even bellen wat hij er van vind. prima, of ik haar dan daarna wil terug bellen, prima. ik bel naar de huisarts en leg het uit, hij ziet geen probleem er in en misschien dat ze er nog iets meer versteving en steun van kan hebben. ik krijg een papier voor de fysiotherapeut om de tape te laten aanbrengen. dankzij het papier loopt het nu via het ziekenfonds. ik bel de school terug en doe verslag, het kan en ik heb de papieren voor de fysio. ze klinkt blij, maar wat ze dan zegt doet me verbazen: als ze niet met haar voet in het tape had gekunt dan kon de vervangde stage plaats niet door gaan en was ze wat de school betreft gezakt. de vervangende plaats is bij een woongroep met verstandelijk gehandicapten, ze gaat daar helpen met de dagbesteding. knutselen, tekenen enzo. veelal zitten dus geschikt voor haar. maar de krukken als ze die zou bij hebben zouden die mensen kunnen verwaren en daarom wilde ze dus tape rond die voet en die dag zonder krukken. ergens begrijp ik het wel maar ergens vraag ik me ook af of ze werkelijk zou ijskoud haar hadden laten zakken als de tape niet had gemogen.

goed, het is opgelost maar ik hoorde van me dochter toen ik haar bij school ging halen dat ze van de school als dit niet was gelukt niet zouden weten wat ze als school dan hadden moeten doen en dan hadden ze haar laten zakken. lekker makkelijk dus! fijn dat er stage is, maar lees goed die contacten van je kind door. er staat wel iets over ziektedagen inhalen maar niet wat ze doen in situatie als wat wij nu hadden. het zal per school verschillen maar deze school kies een wel hele makkelijk weg. kennelijk houden ze met dit soort ongelukjes geen rekening. goed, me dochter gaat volgende week voor de laatste 8 weken naar een nieuwe plek en daarmee haald ze toch haar uren om de stage uren te voldoen.

7 jaar geleden

Jeetje wat gek zeg!!!