Snap
  • Kind
  • mamaplaatscollab
  • veiligheidnl
  • veiligheidnlxmamaplaats

Een ongeluk zit in een heel klein hoekje!

Lieve Mamaplaats lezers.

Via deze weg zou ik graag aandacht willen voor het volgende. Wie ons al een langere tijd volgt weet dat wij in november 2019 een zwaar auto-ongeluk hebben gehad (Patrick en ik). Dit was een kop-staart botsing waarvan wij slachtoffer werden. Op een 80 weg met 171 km per uur worden aangereden is geen pretje kan ik je vertellen. We weten het nog als de dag van gisteren. Vaak heb ik nog te maken met angsten in de auto. Voornamelijk het rijden in het donker. 'Ik hoop maar dat de bestuurder achter mij, mij ziet rijden en op tijd remt' is dan ook iets wat vaak door mijn gedachten heen gaat. Gelukkig zat Vayèn Beau niet bij ons in de auto, maar lag ze lekker in bed te slapen bij oma. We waren onderweg naar haar, om haar weer op te halen van oma. Je moet er toch niet denken, wat als ze er wel bij in zat. Toch gaat ons menselijk brein dit automatisch denken, wat als - wat als. Niet bij nadenken, het is niet van toepassing. En ja, dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan.

Uit onderzoek blijkt dat 8 op de 10 kinderen niet goed vastzit. Ik zou me niet voor kunnen stellen dat ik Vayèn Beau wél in de auto had en dat hij niet goed vast zou zitten als zoiets gebeurt. Daarom wil ik graag voor het volgende de aandacht:

- Koop nooit een tweedehands autostoeltje, je weet namelijk niet of hij al de nodige mankementen heeft (bijv. een auto-ongeluk heeft overleefd).

- Zorg dat je kindje zonder jas, goed strak in de riemen zit.

- Zorg voor het juiste stoeltje (gewicht + lengte) en zet deze goed vast in de auto.

Zorg er dus echt voor dat je kind goed en veilig in de auto vastzit. Zo kunnen we samen in ieder geval met de kindjes veilig op stap! In het donker, maar ook in het licht. En begint de veiligheid bij ons zelf. Je kunt jezelf hier inlezen over veiligheid in de auto.

Sidenote: Ik krijg waarschijnlijk toch nog iets van therapie voor het overwinnen van dit trauma.

#mamaplaats #autoongeluk #veiligheid #veiligheidnl #autostoeltjes #autostoel #veiligverkeer #mamaplaatscollab #trauma #ongeluk #verkeersongeluk #ongelukzitineenkleinhoekje #botsing #verwondingen #autobotsing

AmyJolyn 's avatar
2 jaar geleden

Het is heel heftig om mee te maken. Wij hebben een auto-ongeluk gehad juli 2020. Op de snelweg met 100km/h op een stilstaande verlaten auto geklapt. Godzijdank zat ons zoontje goed vast in zijn stoel en heeft hij er niks aan overgehouden, behalve een paar blauwe plekken. Zijn autostoel hebben wij in het autowrak laten staan en direct een nieuwe aangeschaft. Het wat als gevoel had/heb ik ook heel sterk. Want wat als onze dochter wel bij ons in de auto had gezeten?! Gezien de staat van onze auto had zij dan klem gezeten en hadden wij haar er niet zelf uit gekregen. Gelukkig lag zij veilig in bed bij opa en oma. Maar het idee alleen al. Rillingen over je hele lijf. Heel veel sterkte en succes met het verwerken van dit trauma 😘

hilde_jaell's avatar
2 jaar geleden

Wat heftig! Ik begrijp helemaal je 'wat als' gedachte. Goed dat je veiligheid van autostoeltjes extra onder de aandacht brengt. Heel veel sterkte met het verwerken van dit trauma.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Interior by Hegeman?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.