Snap
  • Kind

Een nieuwe stap in mijn carrière als thuismoeder ..

De jongste gaat naar de peuterspeelzaal, jippie! Tijd over! Of toch niet???

Ochtend 1 als leesmoeder zit erop.

Met een klein groepje kindertjes in de juffenkamertje, 4 dezelfde boekjes op de zelfde bladzijde opengeklapt op de tafel. Mn gedachten nemen me 20 jaar terug naar de emmaschool in Heerde. Ik zie me zelf ook met een zwaarhoofd in mn handen verveeld in mn boekje kijken. Irriterend aan de saaie leesmoeder en aan het feit dat ik zelf geen leuk boek mocht uit kiezen. Ik waan mezelf als moeder naast mij als meisje. Ik probeer dat meisje op te vrolijken door het verhaal zo aantrekkelijk mogelijk te brengen. Door met een kleine grap de neuzen weer wijzend naar de letters te krijgen. Geïnteresseerd luister ik naar hun zegje en geef ik hun om de beurt een wel gemeend compliment over hun zelf hardop gelezen stukje. Veel te laat komen we het kamertje weer uit. Maar de eerste toon is gezet. Vertrouwend op mezelf dat de kinderen met een positief gevoel de klas weer inlopen verlaat ik glimlachend de school. Nu al zin in volgende week. Ik zal die lisetje wel even een leuke ervaring geven. Wie had dat gedacht dat die kleine lisetje later zelf als leesmoeder opschool haar bijdrage mocht gaan geven.

Wat een carrière

9 jaar geleden

Leuk, zo'n voorleesmoeder! :-) Hopelijk maak je het zo voor de kinderen inderdaad ook leuker.