Snap
  • Kind
  • babynamen
  • bemoeial
  • Letitgo
  • meisjesjip

Een meisjes Jip

Goedemorgen allemaal,

Ruim vier jaar geleden zijn wij de trotse ouders geworden van een prachtige dochter, Jip Annabel. Al met 15 weken zwangerschap hadden we al besloten dat Jip haar naam zou worden en iets later in de zwangerschap kozen we nog voor haar tweede naam. Wij vonden en vinden het een stoere, leuke en lieve naam 

Toen Jip geboren was vertelde wij met trots wat de naam van onze dochter was. De artsen in het ziekenhuis vonden het meteen heel leuk ( of ze konden goed toneel spelen 😉) Maar al snel kwamen we erachter dat veel mensen ook dichtbij ons er toch een andere mening over hadden dan de onze. Ik denk dat jullie wel doorhebben welke opmerkingen wij vaak hebben gehoord. “Jip? Ik dacht dat jullie een dochter zouden krijgen?” “Jip? Dat is toch een jongensnaam?” Jip? Voor een meisje? wow wat bijzonder” 

Aan het begin ga je de keuze steeds verdedigen maar na een tijdje vond ik het wel best wat de rest van de familie en vriendengroep ervan vond (niet iedereen hoor, ook heel veel vind het super leuk!) 

Waar ik op gegeven moment wel naar van werd was de mening van mensen die ik niet eens kende. Liep ik met de buggy door de Hema voor nieuwe kleertjes voor Jip “Kijk Jip dit is leuk voor jou” , kijkt er een oudere vrouw in de buggy “waarom doe jij je zoon jurkjes aan? Ben jij zo’n modern typ die haar kind gender neutraal opvoed? Ooh help zeg” en daar sta je dan midden in de Hema met allerlei leuke jurkjes voor Jip in je handen. Even diep ademgehaald en netjes antwoord gegeven op deze mevrouw “ Euuuh dit is niet mijn zoon maar m’n dochter Jip, en al zou ik m’n kind gender neutraal opvoeden, dat zou dan toch ook goed zijn. Zolang we haar toch met liefde op laten groeien?” De dame was even stil keek nog eens in de wagen en sloot ons gesprek af met “ oké, ik vind Jip toch echt een jongensnaam. Maar alsnog een fijne dag” Adem in adem uit, let it gooooo (of bestond Frozen toen nog niet 🙈) 

En ik heb die dag lekker nog veel voor Jip geshopt, heel veel jurkjes en rokjes voor onze dochter Jip. Een echte meisjes Jip!

Heel af en toe hoor ik nog wel dat mensen een jongetje hadden verwacht bij haar naam, maar dat is echt op één hand te tellen.

Hadden jullie veel reacties op de namen van jullie kinderen? 

4 maanden geleden

kom naar amsterdam

4 jaar geleden

Ik vind het juist een hele stoere naam, ik houd van stoere korte namen!

4 jaar geleden

Wat grappig dat jullie de vraag andersom kregen! Wij zijn zeker blij met de naam en ik vind het een naam die voor jongens en meiden heel gaaf is.

4 jaar geleden

Oeh, herkenbaar. Toen onze zoon Brand werd geboren waren de reacties niet van de lucht. Met als hoogtepunt: Dat kun je je kind toch niet aan doen!!!!! We hebben hier wel echt een deuk opgelopen en alhoewel er veel mooie Friese meisjesnamen op ons lijstje stonden zijn we expres gegaan voor iets een gangbaardere naam.