Snap
  • Kind
  • dreumes
  • help
  • herriebuiten
  • moeilijkeslaper

Een lastige slaper en mooi weer en veel kinderen buiten help....?

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, gillende en spelende kinderen buiten *zucht*!!!

Bo is altijd al een lastige slaper geweest, ze valt wel goed in slaap , maar zodra er buiten of binnen iets gebeurd is ze meteen wakker.  Dit is vooral nu overdag een DIK probleem. 

Ze slaapt natuurlijk nog maar 1x  in de middag en dat slaapje heeft ze hard nodig , maar dat is wel een tijdstip dat veel kinderen die niet meer slapen buiten zijn. Normaliter ook niet heel erg zodra het mooie weer komt is het alleen op woensdag middag en de weekenden. 

We wonen in een kinderrijke omgeving,maar nu het corona virus hier is en alle kinderen thuis zijn en het prachtig weer is lijkt het hier in de middag wel een losgeslagen buiten monkey town. 

Met als gevolg dat mijn kleine dreumes haar slaap vat en vervolgens van het gegil of gelach naar ongeveer 30min alweer wakker schrikt. En dan is het s'avonds raak jongens overstuur van vermoeidheid. 

Ben ik de enige die hier mee zit. Het corona virus is nog lang niet voorbij en dit is echt een BIG ding, ik kan moeilijk overal aanbellen of iedereen zijn kind binnen wil houden, maar pff dit moet echt geen maanden duren. Ik hoop serieus op regen in de middag zodat mijn meisje haar rust kan pakken. 

Morgen maar weer een slaap plek elders voor haar regelen waar het rustig is, want dit is zielig, moe zijn en niet kunnen slapen door de herrie. 

Ik ben echt opzoek naar meer mama,s met dit probleem? Iemand tips?

Liefs X Samantha

4 jaar geleden

Ja ik merk het ook in de ochtend, daarom heeft ze de middag eigenlijk zo hard nodig omdat ze echt moe is. Maarja niets aan te doen nu ik laat haar ook wel lekker liggen zolang ze nog ligt te tutten, dan heeft ze idd toch rust.Niets aan te doen dit was al een probleem toen ze baby was, alleen hier in de omgeving zijn steeds meer kindjes bij gekomen, dus de herrie is ook meer en meer... 😅

4 jaar geleden

Ik merk dat Charlotte ook wel wat van slag is. Ook door het lekkere weer en felle licht al morgens vroeg. Wij spelen regelmatig een muziekje af als ze gaat slapen (zowel als ze rustig is en als ze niet wilt, zodat het altijd een rustmomentje is en geen zoethoudertje). Dat helpt ook bij veel lawaai, Misschien een idee? Hang in there mama xx