Snap
  • Kind
  • tips
  • verjaardagsuitnodigingen
  • verjaardagen
  • kinderfeestje

Een kinderfeestje organiseren; 5 tips!

Het organiseren van een kinderfeestje lijkt voor sommige ouders een hels karwei, maar dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Met deze vijf tips raak je niet in de stress tijdens het organiseren van een kinderpartijtje.

Tip 1: Laat je kind meebeslissen

Met alle Pinterest perfecte kinderfeestjes die je steeds voorbij ziet komen op Instagram zou je haast denken dat het feestje niet meer om het kind maar om de ouders draait. Om je kind erbij te laten betrekken kun je hem of haar laten kiezen wat de hoofdactiviteit of de thema van het feest wordt. Je kind is vast al eens naar andere feestjes geweest en heeft daar inspiratie opgedaan.

Tip 2: Vergeet de uitnodigingen niet

Een goed feest begint bij een leuke uitnodiging. Geef deze niet te vroeg aan de vriendjes en vriendinnetjes van je kind, want dan riskeer je dat het wordt vergeten. Eén à twee weken van tevoren is een goed moment. Het is belangrijk duidelijk te communiceren wat de tijdsplanning ongeveer is, zodat de ouders van de gasten weten waar ze aan toe zijn. Hierbij hoef je natuurlijk nog niet de activiteit te verklappen!

Tip 3: Houd het simpel

Zoals al eerder benoemd: een Pinterest perfect feestje is misschien leuk voor social media, maar het is niet leuk om te organiseren. Houd het daarom lekker simpel, het gaat namelijk om je kind en die zal weinig geven om perfect op elkaar afgestemde kleuren. Als aankleding hang je wat vlaggetjes en ballonnen op, eventueel in het thema van het feestje, zoals <a href="https://www.feestartikelen-specialist.nl/kinderfeestjes/thema-versiering/k3-versiering/">K3 versiering</a>. Eén hoofdactiviteit is ook meer dan genoeg, dit kan bijvoorbeeld zwemmen of een grote speeltuin zijn. Daarnaast kun je nog wat eenvoudige kleinere activiteiten houden, zoals samen zingen, knutselen en tekenen.

Tip 4: Doe iets afwisselends.

Naast de activiteit is het belangrijk om ook rustmomenten in te lassen. Even bijkomen van het spelen met een lekkere en <a href=“https://kidsfunzone.nl/gezondetraktaties/”>gezonde traktatie</a> bijvoorbeeld. Of laat de kinderen even knutselen of kleuren, of ga samen een filmpje kijken. Eenvoudige activiteiten waarbij je zelf ook even kunt bijkomen.

Tip 5: Nodig niet te veel kinderen uit

Als je geen hulp krijgt, is het belangrijk dat je het overzicht kunt houden. Als je kind wat ouder is kun je meer kinderen uitnodigen, omdat zijn zichzelf wel redden. Maar vooral jonge kinderen moet je goed in de gaten houden, daarom is het belangrijk dat er niet te veel kinderen worden uitgenodigd. Mocht je kind per se de hele klas willen uitnodigen kun je vragen of een van de ouders wil meehelpen.

Heb jij ook nog mooie tips, die hier bij passen? Reageer met je tip hieronder.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Laura33?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.