Snap
  • Kind
  • mamaplaats
  • School
  • momblogger
  • kidsofinstagram
  • rapport

''EEN JAARTJE EXTRA''

'het is goed, en kan zeker geen kwaad'

Eind van het school jaar komt in zicht, bijna hebben de kinderen vakantie. En kijken daar natuurlijk weer enorm naar uit. Maar dat betekent ook rapporten, en een gesprek met de juf ''OFTEWEL'' 10 minuten gesprek.

Vince zit zelf in groep 2 en heeft het onwijs naar zijn zin! tenslotte zit zijn beste vriend die hij al kent vanaf een jaar ook in zijn klas! ''DIKKEMIK'' onwijs leuk die 2 jongens samen. Vince heeft het onwijs leuk op school doet het super goed .. Maar spelen, spelen is iets wat hij eigenlijk toch nog wel het leukste vind. Lekker in de bouwhoek of knutselen. De juf spreekt hij niet vaak aan maar dat is Vince toch wat onzeker( net als moeders) .

Zo werd ik een half jaar geleden opeens door de juf op het schoolplein staande gehouden. Wat er op dat moment door me heen ging was niet fijn. Ik schrok zo erg en stond al half huilen op het schoolplein, terwijl ik nog niet eens wist wat er aan de hand was.  Ik dacht dat het ging om pesten, Vince had namelijk nog kort ervoor een knuffel dier mee genomen als opdracht van school iedereen neemt een knuffel beer mee. Maar hij moest ook vertellen over zijn beer de beer met engelen vleugels, (Vince) dit is mijn engelen beer en die kan vliegen, Alle kindjes lachte hem heel hard uit. Vince kwam thuis uit school en vertelde dit aan mij en ik zakte letterlijk even door de grond heen. Die jongen 5 jaar en zo in zijn eentje op dat moment, ik ben zelf gepest dus dit raakte mij enorm. Ik heb toen nog een goed gesprek gehad met Vince en hij weet ook dat die beer speciaal is die beer is namelijk van mijn oma die mij alleen zwanger heeft gezien en helaas is komen te overlijden nog voor dat ik beviel. Mijn oma daar had ik een super fijne band mee en zo heb ik ook die beer aan Vince gegeven dat die van mijn oma is en zo er toch nog een beetje bij is!  Gelukkig kon ik het snel weer los laten.

Maar vandaar dat ik dus ook even schrok toen zijn juf dat zij kan ik jou zo even spreken, half snikkend liep ik mee terwijl Vince met zijn vriendjes en de mama's op het schoolplein bleven.

Vince is zoon fijn jongetje, Maar hij is nog niet rijp voor groep 3 ''er viel een hoop van mijn schouders af! view geen pesten) Maar juist iets waarvan wij altijd al gezegd hebben Rick en ik dat als Vince nog een jaartje extra moet doen dat wij het helemaal niet erg vinden, tenslotte hebben wij zelf ook een jaartje langer gekleuterd. Juf vertelde waarom zij die keuze maakte en bleek dat Vince nog veel speelde en niet graag de werkjes deed. Hij weet wel veel schrijven doet hij al een beetje en letters en rekenen en lezen. Maar liever nog lekker spelen. Dus toen zij vroeg wat wij er van vonden was het makkelijk om antwoord te geven , dat wij het er helemaal mee eens zijn.

Laat die jongen nog maar lekker een jaartje groep 2 doen en niet op zijn tenen te hoeven lopen in groep 3. Ook heeft Vince maar een half jaartje groep 1 gedaan dus zo gek is het nog niet.

Afgelopen maandag kreeg Vince zijn rapport mee naar buiten, En die lach die trotse lach mama ik ga nog een jaartje groep 2 doen maar ik mag wel op een ''GROTE STOEL'' zo trots dat hij was en hij zij zelfs, dan kan ik met mijn beste vriend alsnog op het school plein spelen. Hij pakt het zo goed op en dat doet mijn moeder hart goed!

Voel je dus niet schuldig of wees niet boos op je kindje omdat het er even nog niet in zit maar steun hem juist door het positief te bekijken.

''OP NAAR GROEP 2 ''

liefs Patricia

Snap
4 jaar geleden

Onze oudste heeft mogelijk een ontwikkelingsstoornis en zit nog totaal niet op het niveau van de klasgenoten, maar toch is besloten om over te gaan, maar krijgt een eigen leerlijn. Ze gaat theoretisch naar groep 4, maar eigenlijk naar groep 3,5. Doubleren zou in dit geval meer kwaad doen dan goed. Ik had dus gedacht dat ze zou blijven zitten.

4 jaar geleden

Mijn oudste heeft groep 2 ook 2 keer gedaan de middelste hebben we zelfs terug gezet naar groep 1 en de jongste gelukkige van dec zij heeft een half jaar groep 1 extra gedaan . Nu zijn ze 23 20 en 15 en ben blij dat wij het zo hebben gedaan . Ze moeten al zoveel dus fijn als ze extra jaartje kunnen spelen als ze nog niet aan het leren toe zijn

4 jaar geleden

Goed gedaan.mijn kinderen zijn zomer kindjes en hebben precies volle jaren school. De oudste is nooit blijven zitten ( kon sociaal gezien mee) en heeft de hele basisschool periode op zijn tenen gelopen. Na de zomer gaat hij naar het vmbo en hoop ik dat het eindelijk een beetje makkelijker voor hem gaat worden. 😅 mijn jongste was twijfel in groep 2 maar dat was omdat ze een beetje onzeker was en kon ook een karaktertrek zijn. Uiteindelijk toch naar groep 3 gegaan. Daar ging ze met de hakken over de sloot naar groep 4 waar ik na de kerstvakantie heb gevraagd of het niet verstandiger was om het jaar over te doen, nee sociaal gezien kon ze mee. Vanaf de tweede week groep 5 heb ik het bij ieder gesprek wat ik had aangekaart. Ze liep zo op haar tenen dat ze gewoon geen aansluiting in haar klas had en thuis een mini heks was. Uiteindelijk na de meivakantie is er aan toegegeven dat ze dan toch het jaar over mocht doen 😄 en nu zoooo blij , ze kan mee, zit lekker in haar vel en is iedereen het er over eens dat dit voor haar de beste beslissing is geweest 😁 een jaar extra is niet erg. Gaat helemaal goed komen met jullie knul