Snap
  • Kind
  • Momlife
  • fotos
  • levenslessen

Een foto van een ander kind op internet zetten..

Vraag eerst even om toestemming!

Eerder toen ik nog geen kinderen had postte ik weleens foto's van mijn neefjes en nichtje op mijn facebook of instagram. Ik weet eigenlijk niet of ik toestemming vroeg aan mijn zussen. Maar sinds ik zelf moeder ben vraag ik altijd of ik een foto wel mag posten. 

Ik heb er zelf nooit over nagedacht, dat het niet leuk is als iemand zomaar een foto online gooit van jouw kind. 

Maar je kunt niet voor iemand anders beslissen wat hij/zij op internet wil hebben staan, vind ik. Sommige foto's kan een ander leuk vinden, maar kan jij minder leuk vinden. Daarnaast wil je sommige dingen ook niet online hebben. En heb je er eigenlijk niet gewoon alle recht op om er zo over te denken? Het gaat tenlsotte over je eigen kind. Maar je gooit je zowat je hele leven online? Dus wat maakt het uit.. 

Ik deel inderdaad veel van mijn leven. Alles wat ik online zet wat met mijn zoontje te maken heeft overleg ik met mijn vriend. Als hij een foto niet online wil hebben zet ik hem niet online. En zo is dat andersom net zo. Daarnaast vind ik het feit dat het over je eigen kind gaat al een ander verhaal worden. Ik kan zelf beslissen wat ik online deel. Daarom heb ik besloten dat als iemand vanaf nu een foto online post van mijn kind, die eerst toestemming aan mij (of mijn vriend) moet vragen. Nu ben ik wel heel benieuwd, hoe doen jullie dat? Vinden jullie het erg als iemand een foto van je kind online gooit zonder vragen? Of vind je het belangrijk dat ze eerst toestemming vragen? Laat het hieronder weten!-----Meer volgen van mij? www.instagram.com/thuisbyerica

's avatar
3 jaar geleden

Groot gelijk Denk er hetzelfde over 😄

M_non.S's avatar
4 jaar geleden

Ik post wel eens foto's van mijn zoontje terwijl hij met een ander kindje speelt. Maar ik vraag altijd eerst aan de ouders of ze dat goed vinden. Willen ze dat niet dan komt de foto niet online.

TiWi's avatar
4 jaar geleden

Ik vraag het altijd even, of zorg dat ze niet herkenbaar zijn (bv bijna op de rug genomen of zo)... Ben er mij de laatste jaren ook meer van bewust inderdaad...

Kmoermann's avatar
4 jaar geleden

Same here! Vroeger postte ik inderdaad foto’s van de kindjes van m’n zus zonder iets te vragen, nu weet ik beter 🤭

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij thuisbyerica?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.