Snap
  • Autisme
  • #levenmetautisme
  • #autismespectrumstoornis

Een diagnose, hoe nu verder ?

Na een lang traject met veel onderzoeken, vraag tekens, artsen..

Liam ging op het BEC hartstikke goed, wel bleef hij zijn trekjes houden maar zijn ontwikkeling ging voorruit. Niet zoals het bij een 'normale' 3 jarige zou moeten maar hé, hij kon eindelijk communiceren en dingen steeds meer duidelijk maken. Zijn driftbuien die hij had uit onmacht werden minder en we gingen stapjes maken. 

Op die school deden ze ook onderzoeken opnieuw, hier kwamen al betere cijfers uit dan doen hij twee jaar was, hier was ik super blij mee en natuurlijk ook trots op Liam. 

Na alle onderzoeken, kinderarts, school, audiologisch centrum, genetisch onderzoek bleef er eigenlijk weinig over dan testen of Liam autisme zou hebben. 

Autisme...

Achteraf wist ik het eigenlijk al, Liam heeft overduidelijk trekjes van autisme, maar ik wilde zo graag voorkomen dat hij als 3 jarige al een sticker kreeg ( niet dat er iets mis mee is absoluut niet! ) 

Na een jaar aanmodderen werd het tijd voor Liam om naar een nieuwe school te gaan, hij was inmiddels vier en functioneerde hartstikke goed op het BEC maar het BEC heeft maar een behandeltraject van ongeveer één jaar. Op zoek naar een andere school maar eerst de onderzoeken 

Er zijn meerdere onderzoeken afgenomen en uit eindelijk kwamen ze op de diagnose dat Liam autisme heeft. Er ging voor mij een wereld open want er waren zo veel dingen die ik nu kon verklaren! Neemt niet weg dat Liam goed is zoals hij is, hij is Liam en Liam is inmiddels een fantastische kleuter van bijna vijf. 

Als baby kon ik achteraf al merken dat Liam anders was, hij kon zich uren vermaken, maakte weinig contact, huilde veel, ontwikkelde zich anders, wist ik het maar eerder.. 




En nu ?

Inmiddels lopen we zeker wel tegen dingen aan betreft Liam zijn autisme, hier krijgen we ook hulp bij en proberen we wel meer aanpassingen te doen aan hoe het in zijn koppie om gaat, heel anders dan bij andere kindjes.  Het is ook interessant, we leren van hem en hij van ons. 

Liam gaan inmiddels naar het SBO onderwijs in een combinatie klas van speciaal basis onderwijs, hier ontwikkelt hij zich super goed. 

Ook is hij een trotse broer van zijn broertje Aiden en de tweeling, het heeft tijd nodig gehad en hij moest zeker wennen maar nu doet hij alles voor zijn kleine broertjes en zusje als een echte trotse broer 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Kaylee-?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.