Snap
  • Kind
  • Momlife
  • boysmom
  • Briefaanmijnzoon

Een brief aan Seth voor zijn derde verjaardag

22-02-2020

Liefste Seth,

Weer een jaar voorbij. Een jaar waarin er heel wat grote veranderingen gebeurden voor jou. 

Dit jaar gingen we voor het eerst met het vliegtuig op vakantie, voor het eerst naar het buitenland. We trokken naar Spanje en eerlijk, dat was met een bang hartje. Maar wat deed je het goed! Je vond het best spannend maar verder was je heel flink. Je hebt zelfs geslapen, wel pas toen we bijna moesten landen natuurlijk :-D, maar je deed het toch maar! Ook op vakantie amuseerde je je te pletter. Elke dag in het water, spelen in de miniclub en de speeltuin, de ganse dag eten, een droomvakantie voor jou, en als ouder kan je niet anders dan te genieten van hoe jij je vermaakt. Ik moet wel zeggen dat ik nog nooit zo moe van vakantie ben terug gekomen, maar het is alleen maar voor herhaling vatbaar!

We gingen ook nog een weekje naar zee in de zomer, helaas kozen we de minst goede week van de zomer qua weer en moesten we tussen de regenbuien door gaan wandelen en fietsen. Om de tijd te verdrijven gingen we een dagje naar Sunparcs, gingen we regelmatig een pannenkoek of ijsje eten en als we konden gingen we voor de 100e keer over de dijk voor een wandeling. Steeds fietste jij flink de hele rit, en in de terugkomst moesten wij de fiets dragen omdat je het beu was. 

De grootste mijlpaal het afgelopen jaar was wel dat je naar school moest. Op 2 september trokken we richting de schoolpoort. We hebben hier heel wat over over gehad trouwens, want we hebben hier enkele dagen voor moeten kamperen om een plaatsje te kunnen bemachtigen. Je ging best vlot het klasje binnen en begon voorzichtig te spelen. Toen je zag dat we weg gingen liet je wel een klein traantje en werd het voor mama ook moeilijk. Op de middag kon ik je al terug gaan halen en was je best enthousiast! Na 2 weken begonnen we met een wisselsysteem: halve dag - hele dag. Zo ging jij 2 volledige dagen naar school en de rest werd je op de middag opgehaald door moeke, oma of mezelf. Na elke vakantie waren we van plan om je te laten overschakelen naar volledige dagen, maar dat liep telkens mis. Na de kerstvakantie werd je ziek en moest je meteen een weekje thuis blijven. Volledige dagen toen hij beter was zaten er nog niet in. Na de krokusvakantie was Lenn net geboren dus dat was ook niet ideaal. Misschien na de paasvakantie? (edit: nu zitten we in corona-crisis dus ik vrees dat die hele dagen voor september zullen worden) 

Maar naar school gaan, dat maakt van jou een echte grote man. Hoe fier kan je zijn als je kind thuis komt met mooie knutselwerkjes, als je hoort hoe flink hij al kan puzzelen en als je een filmpje aankrijgt van een heel enthousiaste peuter die danst op het grootoudersfeest? Maar oh, wat gaat het snel sinds je naar school gaat. Je leert elke dag weer nieuwe dingen bij en het liefst van al zing je de hele dag door liedjes. Elke autorit zitten we dan ook vast aan een kindercd (waarmee ik dan vrolijk mee door rijd naar het werk en pas dan besef dat ik vrolijk meezing "ik zag 2 beren broodjes smeren...")

Je bent ook de grootste snoepkont die er bestaat en voor een snoepje doe je alles, of toch bijna alles. Verder mag ik natuurlijk niet klagen want je bent best een goede eter die bijna alles lust. We lachen er wel eens mee als we zeggen dat jij ons arm gaat eten. 

Je hebt nog steeds een karaktertje. Na "ik ben twee en ik zeg nee" zitten we in de "ik ben drie en.." ja, hoe noemt die fase? Ik ben drie en ik doe het nog steeds nie ? Ik ben drie en ik luister nie ? :-D Ik heb geen idee, maar jij kan je willetje doordrijven. Anders krijgen we de nodige drama. Maar hé, nadien maak je dat helemaal goed met liefdevolle knuffels en kussen want bovenal ben je nog steeds een groot knuffelkontje en heb je een heel groot hart. 

Dit jaar was ook het laatste jaar dat je enig kind was. We kregen in de zomer te horen dat je grote broer ging worden. Of je deze boodschap volledig begreep? Dat weet ik niet... Je zei wel dat er een baby in mama's buik zat maar of je de impact hiervan ging begrijpen? Geen idee :-)

Omdat ik voor dezelfde periode uitgerekend was dan jouw verjaardag besloten we half februari jouw verjaardag al te vieren. We vonden het heel belangrijk dat je nog een dag helemaal voor jezelf had. En wat kreeg je? Een heel weekend voor jezelf! Op zaterdag gingen we met enkele van je vriendjes naar de binnenspeeltuin heerlijk spelen, een pannenkoek eten en een chocomelk drinken (een heel feestmaal voor Seth). Op zondag kwam de familie langs en aten we taart. Wat voor jou het belangrijkste was dat weekend? De cadeautjes. En dat mag je letterlijk nemen, want het liefst van al doe jij cadeautjes open. Wat er in zit, is meestal minder belangrijk. Auto's kreeg je het meest want het liefst van al speel je met de auto's. Ons huis ligt dan ook altijd vol auto's na een dagje spelen. 

Liefste Seth, jij bent mijn eerste kind. Voor mij zal dit altijd speciaal blijven. Want jij, jij maakte van mij een mama, en dat kan niemand anders zeggen. Dat is wat onze band speciaal maakt en altijd speciaal zal maken. Forever my firstborn. Forever my first love. 

Ik zie je graag, vergeet dat nooit.

Veel liefs,

je mama! 

 

4 jaar geleden

Ik ben 3 en ik doe ‘t nog steeds nie 👌🏼😅😂