Snap
  • Kind

EEN BRIEF AAN MIJN DOCHTER – LIEVE LOLA – 29 MAANDEN

Ik schreef een persoonlijke brief aan mijn dochterlief die inmiddels alweer 29 maanden is, over peuterdrama's, kletsen en zingen en meer

Lieve Lola,

Vandaag schrijf ik je weer een brief, gewoon omdat ik je zo bijzonder vind. Je bent mijn vrolijke, grappige en lieve meisje. Ik hoe zo ontzettend veel van jou en wil dit graag met je delen. Hopelijk lees je later deze brieven terug met een grote glimlach op je gezicht. Voor iedere maand een nieuwe brief, vol met al jouw avonturen, eigenschappen en vooral mooie herinneringen die je met ons samen maakt.

In de afgelopen maand ben je weer zo ontzettend gegroeid. Je bent een lekker pittige peuter aan het worden die zelf haar eigen willetje aan het ontwikkelen is. Je wilt alles "zelluf doen" en wanneer papa of mama dat (per ongeluk) al voor je hebben gedaan word je ontzettend boos. Zo boos zelfs dat je niet kunt stoppen met huilen en we je bijna niet rustig krijgen. Zo werd je laatst een keer 's nachts wakker omdat je eng had gedroomd dat je mama kwijt was (zo zielig!). Ik moest je helemaal wakker maken want je was ontroostbaar. Daarna werd je helemaal onrustig en duurde het echt even voordat je weer rustig terug naar bed kon gaan. Misschien kwam het door dat we die dag zijn gaan winkelen en naar een druk en spannend stylingevent zijn geweest. Die middag was het erg druk in de stad en moest je goed bij papa en mama blijven. Ik denk dat het in je droom misging. Arm mopje

Diezelfde dag gingen we schoenen passen bij een schoenenwinkel en dat was echt één groot drama. We wisten niet hoe snel we weer weg moesten gaan, haha. Gelukkig heb je dit afgelopen weekend goed gemaakt en hebben we toch nieuwe winterschoenen voor je kunnen kopen. Ook bij de tandarts was je niet blij en wilde je absoluut niet je tandjes laten tellen. Hopelijk is het echt een fase en gaat het de volgende keer beter.

Verder ben je druk met lekker kletsen en zingen. De hele dag door staat je mondje open en zelfs in bed komen er de grappigste zelfverzonnen liedjes uit. Uitspraken als "Papa, eet nou niet op! Is van mij! Ik ben toch al groot!?" of "Glijbaantje, ik kom er aan! Met mijn opaatje en omaatje!" Je favoriete liedje deze maand is "de wielen van de bus".

Samen spelen en samen delen word nu ook steeds lastiger voor je. Natuurlijk gaat dat andere kindje altijd nét op het fietsje zitten wanneer jij nét wilt gaan fietsen. Dan zeg je "Maar als Lola er af is dan gaat ander kindje er op zitten". Nee,dat delen is nu even niet je sterkste kant.

Maar ook ben je ontzettend lief! Lief voor Coco en voor papa en mama. Je bent lekker vrolijk en geniet van de herfst. Samen met de kindjes op het kinderdagverblijf en met ons en opa en oma ben je al regelmatig naar de bossen geweest om kastanjes en blaadjes op te rapen. Helemaal trots laat je dan zien wat je allemaal hebt gevonden. Zo leuk!

Ik kijk uit naar nog veel meer leuke herfstmomentjes met jou!

Ik hou van jou, lieve Lola!

Mama

Lees mijn andere maandelijkse brieven aan Lola hier.