Snap
  • Kind
  • zoon
  • opvoeding
  • familie
  • ADHD

Een brief aan jou, lieve Skay

Lieve Skay,

In november 2012 kwamen mama en papa erachter dat er een klein mensje in mama's buik groeide. Een hele grote verrassing, maar zo gewenst. Je was een drukke baby in mama haar buik, je schopte heel veel en duwde vooral met jouw hakje tegen mama's ribben.. 

Op 18 juli 2013 ben jij geboren, stipt om half 3 in de middag. Even huilde je niet, je kreeg een beetje hulp en begon uiteindelijk een klein beetje te huilen. Papa en mama noemden jou Skay. Je was 50cm en woog 3465 gram. Een heel mooi jongetje met een enorme bos zwarte haartjes! Wat waren wij blij!

Je was een drukke baby, die veel meer wilde, maar nog niet alles kon! Naarmate je ouder werd, zagen wij al snel dat je een hele zorgzame lieve maar ook een erg druk mannetje was. Je was lief voor iedereen, je wilde met iedereen spelen, je vond alles leuk!

Op de kinderopvang stal je de show, keer op keer. De leidsters waren gek op jou! Anderhalf jaar later mocht je naar de basisschool, groep 1! Je was er zo aan toe. Je vond het leuk. Groep 1 en 2 ging je goed af, je mocht naar Groep 3!

Dat was het moment dat papa en mama het even niet meer wisten. Je luisterde niet zo goed, je was druk, je gaf zelf ook aan dat je zo druk in je hoofdje was. We gingen naar de dokter. We hebben jou op dat moment verteld dat we wat gingen doen aan die drukte in jouw hoofd. Ze gingen ons helpen, jou helpen.

Niet veel later werd al vrij snel duidelijk dat je ADHD had. Je was zo jong om het te begrijpen, althans dat dachten wij. Je begreep alles zo goed en je vond het gelukkig ook heel fijn met jouw begeleider. Ze was jouw grote vriendin geworden! Je kreeg pilletjes om jou iets rustiger te maken. En al vrij snel merkten we al dat het je goed deed. Ook zelf zei je vaak tegen mama dat het niet meer zo druk in je hoofd was en dat papa en mama niet meer zo vaak boos op jou moesten worden. 

Wij gaan er alles aan doen zodat jij een gelukkig kereltje blijft, dat je genomen wordt zoals je bent

Beloof me dat je dit altijd zult onthouden. Je bent dapperder dan je gelooft, sterker dan je lijkt en slimmer dan je denkt. Lieve Skay, mijn lieve knappe zoon, my first born! Ik ben zo ontzettend trots op jou. Op de persoon wie je bent. Ik hoop dat je dit later leest en voelt hoe groot onze liefde voor jou is. 

Je bent mijn kanjer! 

Ik hou van jou, liefs mama♡

2 jaar geleden

Heel mooi en heel erg herkenbaar...