Snap
  • kanker
  • kinderkanker
  • hersentumor
  • tumor
  • Neurofibromatose
  • longontsteking
  • antibiotica
  • antibioticakuur

Een beginnende longontsteking

Of toch niet…

Sofie ging donderdag lekker op tijd naar bed, 18.45 uur sliep ze (lekker samen met papa in bed). De volgende ochtend om 10 uur ging ik even spieken, en toen werden ze allebei wakker. Sofie wilde direct mee naar onder, dus dat deden we ook. Daar viel ze opnieuw in slaap. Maar goed, slapen is goed als je zo ziek bent (geweest), dus we vonden dat allang fijn. Maar toen ze om 14 uur, op kort wakker zijn een paar keer, alleen maar geslapen had, werden we toch ongerust. Dus, ik ging toch het prinsesmaximacentrum weer bellen. Na een uur werd ik teruggebeld, het was beter als we ons nog eens in Venlo zouden melden. 


Ik ging als een kip zonder kop spullen pakken, Haike ging de auto krabben. Terug beneden zag ik Sofie ineens ‘feesten’. Ik heb nog gebeld met PMC, maar ze bleven toch bij hun besluit. Dus, we vertrokken met zijn viertjes richting VieCuri Venlo. Daar aangekomen, namen ze direct bloed af. Daarna temperaturen: 39.1! We waren beiden heel verbaasd, want de koorts was juist eindelijk weg! Daarna voerde de arts enkele testjes uit. Nadat deze waren afgerond, gaf hij aan dat één long anders klonk dan de andere. Dit zou kunnen wijzen op een beginnende longontsteking. Hij wilde de bloedwaardes even afwachten en later een andere arts laten meeluisteren.

In de tussentijd lieten we de meisjes vrij in de speelkamer, handig dat die beschikbaar is. Een tijd later kwam de arts terug: de bloeduitslagen waren zelfs beter dan de vorige keer. Oké... verwarrend dit. De andere arts kwam ook luisteren, en zij bevestigde wat de andere arts had gehoord. Dus, ze wilden toch voor de zekerheid even een röntgen foto laten maken van de longen. Dat kon al vrij snel. Daarna zijn we wat eten gaan halen in het restaurant. 

Uiteindelijk hebben we heel lang moeten wachten totdat we meer hoorden, want de oncologe in Utrecht was druk. Maar: er waren wel wat kleine oneffenheden te zien op Sofie haar longen, wat passend is bij een beginnende longontsteking. De bloedwaardes wijzen dat alleen niet aan, dus het spreekt elkaar tegen. Daarom weten ze niet zeker of het nu wel of geen beginnende longontsteking is. Omdat Sofie nu al 8 dagen zo sukkelt, willen ze haar wel antibiotica geven, zodat die de eventuele longontsteking kan aanpakken. 

Uiteindelijk zaten we om 20.45 in de auto richting huis. Richting huis ging ik nadenken, en toen vroeg ik me af wat die oneffenheden op haar longen konden zijn, stel het is geen longontsteking. En toen dacht ik meteen aan kankercellen en werd ik super ongerust. Ik heb toen toch nog even gebeld met het ziekenhuis, zij gaven aan dat het heel minimale oneffenheden zijn, die echt wijzen op longontsteking. En dat ze echt geen enkele vermoedens hebben dat het kankercellen zijn. Dat ziet er namelijk heel anders uit. Nou, dat stelde me gerust ❤️