Snap
  • Kind
  • toekomst
  • duurzaam
  • asnbank
  • beleggen
  • Duurzaambeleggen

Duurzaam beleggen voor later ?

Beleggen voor later, daar denk ik de laatste tijd vaak over na. Later voor de kinderen, maar ook het sparen voor onze eigen toekomst. Vooral nu er over mijn spaargeld rente geheven wordt, in plaats van dat ik rente ontvang. Dus is het ontzettend ongunstig om geld op een spaarrekening te zetten.

Waar we vroeger rendement over hielden aan spaargeld, kost het ons nu geld om het op de rekening te hebben staan. Maf idee he? Vandaar het idee om me toch eens te gaan verdiepen in beleggen, en dan vooral in duurzaam beleggen. Want ik wil mijn footprint op deze aarde zo klein mogelijk houden. En zou graag beleggen in groene fondsen. Daarnaast wil ik graag beleggen om mijn kinderen later extra kansen te kunnen geven in het leven. Een som geld waar ze zelf mooie toekomstplannen mee kunnen uitstippelen. Waar ze dromen mee kunnen najagen. Dit hebben mijn ouders ook bij mij gedaan en dat was zo’n ontzettend mooie start! Zo heb ik mijn rijbewijs hiermee gehaald. Maar ook een aanbetaling voor mijn eerste huis gedaan. Echte blijvende investeringen.

Financieel bijdragen aan de toekomst

Wij willen heel graag financieel bijdragen aan de toekomst van onze kinderen, we sparen al voor onze dochters sinds ze geboren zijn. Helaas nadat het jaren wat opleverde voor ze te sparen kost het ons nu geld. Dat moet dus anders kunnen. Met beleggen bijvoorbeeld. Zo kan dat op de lange termijn meer opleveren dan sparen. Je kan dit op verschillende manieren doen, en met verschillende risico's. Voor mij is, zoals al eerder aangegeven, het aspect duurzaamheid in dit proces heel belangrijk, ik investeer graag in iets goeds. Met respect voor mens en dier.

Dus zocht ik een bank waar ze je geld beheren met deze visie. Een duurzame bank, waar ze er hard aan werken om de wereld mooier te maken. Met oog voor de toekomst, om vandaag en ook morgen het verschil te maken. Zou dat bestaan?

Waarom kiezen voor duurzaam beleggen bij ASN Bank?

Ik ben bij ASN Bank uitgekomen door de grote keuze aan duurzame fondsen en de transparantie van de beleggingen van deze fondsen. Ik wil namelijk graag bij een bank bankieren waarbij, naast dat ik rendement krijg, deze ook bijdraagt aan een duurzame wereld. Zo zet ASN Bank bijvoorbeeld het geld uit in landen, bedrijven en projecten die zijn goedgekeurd na toetsing op het duurzaamheidsbeleid. Alles over dit beleid en alle uitzettingen worden gepubliceerd met naam en bedrag. Er zal nooit worden geïnvesteerd in wapenindustrie, kernenergie, kolen, olie en gas. Waar ze wel in investeren? Onder andere; overheden, huisvesting, duurzame energie en de zorg. Dat klinkt een stuk beter voor deze wereld he? Voor mij zeker een stuk fijner gevoel om in te investeren dan de andere opsomming. Daar zou ik nooit in willen investeren. Dat zou mij echt geen fijn gevoel geven, en de duurzame verantwoordde wel. Daarnaast geeft het idee dat ik alles zelf kan inzien geeft me een goed gevoel. Om een mooi toekomstkapitaal op te bouwen voor mijn kinderen.

Let wel op: beleggen kan met verschillende risico’s, maar er is altijd risico. Meer informatie vind je hier: asnbank.nl/beleggen

Ik ben benieuwd: Spaar jij? En in welke vorm doe jij dat?

Loop geen onnodig risico. Lees de essentiële beleggersinformatie op afm.nl/ebi. De waarde van je belegging kan fluctueren.

2 jaar geleden

Wij zijn eigenlijk pas gestart met spaarrekeningen voor de kinderen toen we uit elkaar gingen. De oudste was 8 en de jongste 5. Elke maand 50 per kind per persoon. Loopt wel lekker op..

2 jaar geleden

Wij sparen vanaf het begin voor de kids

2 jaar geleden

Wij hebben ook zo een rekening voor de meiden bij ASN, scheelt in ieder geval nog iet

2 jaar geleden

Ikzelf ben ook van het beleggen, mijn man iets minder. Daarom doen we een deel met hoog risico en een deel met heel laag risico. Ben benieuwd wat over een aantal jaar, 10 ofzo het voordeligst geweest is - hoop mijn hoge risico natuurlijk 😅