Snap
  • Kind
  • toekomst
  • moederschap
  • dromen
  • reisfamilie
  • mommytalk

Dromen die ik heb voor mijn kinderen...

Net zoals moeders overal ter wereld, heb ik ook dromen voor mijn kinderen. Wanneer ik mijn meisjes zorgeloos zie rondlopen, droom ik over hun toekomst. Zullen ze gelukkig zijn? Welke job gaan ze doen? Wie zullen hun vrienden zijn? Gaan ze ook rondreizen, net zoals wij? Toen Friends International voor hun 'Dreams by moms' campagne mij contacteerde om mijn dromen voor mijn kinderen te delen op onze Instagram, begon ik na te denken...

Reflecties op ons huidig leven

De laatste jaren hebben we enkele moeilijke beslissingen genomen en ervoor gekozen een ander leven te leiden. Onze wens om voltijds te reizen met onze kids zorgt er ook voor dat we hen uit hun comfort zone halen. Hun wereld wordt helemaal overhoop gegooid. Ze uit school halen, hun wegnemen uit een 'normale' sociale omgeving, afscheid moeten nemen van een fysieke thuis, ... Het hoort er allemaal bij. Zal dit hun toekomst op een negatieve manier beïnvloeden? Zal het de dromen die ik voor hen heb ondermijnen? Het deed me nadenken over dit onderwerp en reflecteren. Wat wil ik echt voor hen? Is het een goede scholing? Of iets meer, iets dieper?

Al besef ik maar al te goed dat een gedegen opleiding en job belangrijk zijn, dat is niet hetgeen waar ik wakker van lig 's nachts. In onze Westerse wereld weet ik dat mijn meisjes genoeg kansen zullen krijgen om een job uit te voeren die ze graag doen. Mijn job, wanneer ik thuisonderwijs geef, is hen daar zo goed mogelijk op voorbereiden. 

Hebben ze echt zoveel geld nodig? Is een groot huis of dure auto, veel kledij of luxe in het algemeen wat we moeten nastreven in het leven? Ik geraak er steeds meer van overtuigd van niet. Na veel rond te reizen, heeft de quote 'less is more' echt wel een betekenis gekregen voor mij. Ervaringen waarderen we met ons gezin ondertussen een stuk meer dan materiële aankopen. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben niet heilig. Ik hou ook wel van enige luxe nu en dan. Maar is het alle chaos in ons dagelijkse leven waard? Is een welvarend, typisch leven de ultieme droom die ik heb voor mijn meisjes?

Nee! Waar ik echt op hoop voor hen is dat ze gelukkig, veilig en gezond zijn.

Mijn dromen voor mijn kinderen

Ik hoop dat ze zich zullen realiseren hoe graag ze gezien worden. Door ons en door anderen, waaronder velen die ze waarschijnlijk nog moeten ontmoeten. Dat het hen zal helpen om moedig te zijn in die donkere momenten in het leven, die hoe dan ook op ieder zijn pad komen. Dat ze weten dat we er zijn om hen te steunen, te troosten en we achter hen staan om hun op te vangen. Ik hoop dat ze zullen beseffen dat ze nooit alleen zijn om een zware last te dragen. En hopelijk zullen gezondheidsproblemen of hun veiligheid nooit dingen zijn waar ze zich zorgen moeten over maken.

Ik droom voor hen dat ze opgroeien tot zelfstandige vrouwen, vol zelfvertrouwen. Die geloven in zichzelf en hun dromen najagen. En dat hoeven niet mijn dromen te zijn. Ik zal hen even graag zien, ook wanneer ze beslissen om hun leven volledig anders in te richten dan wij het hen getoond hebben. Maar ik wil dat ze zelfzeker zijn wanneer ze hun beslissingen nemen. Omdat ze het zelf echt willen en niet omdat iemand anders of de maatschappij zegt dat het zo moet zijn.

Ik wens dat ze zich gezegend voelen. Gezegend om te mogen leven op een planeet die zo prachtig is als de onze. Dat ze begrijpen dat ze er zorg voor moeten dragen en diep respect hebben voor alle levende wezens die er leven. Nederig zijn, omdat ze beseffen dat ze in een Westerse wereld opgegroeid zijn en dat niet iedereen zoveel geluk heeft. En hopelijk zullen andere mensen hen met hetzelfde respect behandelen.

Wanneer ze ouder worden, hoop ik dat ze het talent niet verliezen om te genieten van de kleine dingen. Een zonsopgang, een dier spotten, de glimlach van een vriend of gewoon gezellig samen zijn met diegenen die ze graag zien. Want wanneer het de kleine dingen zijn die je gelukkig maken, kan je alles aan! Hopelijk zullen ze veel glimlachen en deze vrolijkheid en liefde verspreiden. En ik wens dat ze hun avontuurlijke spirit niet verliezen, dat ze steeds nieuwsgierig blijven naar die dingen die ze niet echt kennen. Hun grenzen verleggen.

Ik hou zielsveel van jullie meisjes, mogen al die dromen uitkomen!

Mama x

Waar dromen jullie van voor jullie kinderen?

Mama Marlies's avatar
4 jaar geleden

Mijn belangrijkste droom voor mijn dochter is dat ze over haar epilepsie heengroeit en later aanvalsvrij en medicijnvrij kan leven.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij The Global Wizards?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.