Snap
  • Kind

Dreumes gaat praten, hoe bijzonder!

Mijn dreumes was nog niet echt een prater, maar ineens gaat hij helemaal los.

Hoe leuk is het als je kleintje weer iets nieuws ontwikkelt. Al is het nog zoiets kleins of onbenulligs. Ik vind het zo bijzonder. Ik ben dan natuurlijk ook heel trots op mijn zoontje.

Zoals je overal hoort, elke kleintje doet zijn dingen in zijn eigen tempo als hij of zij er klaar voor is. Dat is te merken. Onze dreumes is in het begin vooral heel fysiek bezig geweest. Hij wilde niet stilzitten, niet lekker knuffelen bij mama op schoot. Nee hij wilde op zijn buikje slapen, dus de grote omrol begon al vroeg, hij wilde kijken wat er om hem heen gebeurde dus trok zich altijd op of draaide zich weg naar waar hij beter zich had.

Met 5,5 maand schoof hij op zijn knieën vooruit, dat werd al gauw kruipen met een reuzen tempo. Staan in de box en klimmen uit bed. Het lopen ging ook rap, maar hij praatte nog niet zo veel. Wel wat woordjes, maar echt goed verstaan kon ik hem nog niet. Op een gegeven moment krijg je wel een hoop van zijn communicatie door. Hij noemt een object bij een bepaalde naam en op een gegeven moment herken je hier patronen in.

Hij begon heel fanatiek met het roepen van "buh" tegen een bus. Inmiddels is het bus geworden en voor een kleiner formaat zelfs busje. Dat onderscheid maakt hij al. Een trein wordt "teije" genoemd en een vrachtwagen een "taggie".  

De afgelopen dagen (nu 18 maanden oud) is hij wat meer gaan papegaaien. Zeg ik een woord dan wil hij dat nog al eens nazeggen. Begint dus tijd te worden om goed op te letten met wat je zegt ;). Zo is een boterham geen "bootje" meer, maar een "boterhaam" en heeft hij zelfs "vrachtwagen" opgenomen in zijn vocabulaire. Ik vind het een hele mooie en speciale ontwikkeling. Je krijgt het gevoel dat je beter kunt communiceren. En natuurlijk is er nog een lange weg te gaan, zo ben ik nog steeds regelmatig "papa" en is oma "opa", maar we hebben geen haast!

Lekker kwekken dreumesje en alles in je eigen tempo!