Snap
  • Kind
  • Gezond

Doneer jij ook aan giro 555?

Wij kregen op de redactie van Mamaplaats het verzoek binnen van giro 555 om aandacht te besteden aan de ebola-ramp. Natuurlijk vinden wij dit van groot belang en daarom doen ook wij mee aan de nationale actieweek 'Stop de ebola-ramp'!

Humanitaire ramp

Ebola zorgt voor een humanitaire ramp in West-Afrika en met het inzamelen van geld wil giro 555 medische hulp bieden, het ebola virus voorkomen, voorlichting geven, weeskinderen opvangen en voedselhulp bieden.

Doneer nu!

We moeten samen de strijd aangaan tegen deze vreselijke ziekte. Kijk hier hoe je in slechts enkele stappen kan doneren aan giro 555!

Wij hebben gedoneerd, jij ook?

9 jaar geleden

Nee ik doneer niet. Heel fijn dat Nederland zoveel geld inzamelt voor al die arme landen, ziekten overal en noem maar op. Er gaan bakken vol met geld naar die goede doelen. Terwijl er hier in Nederland steeds meer mensen naar de voedselbank en kledingbank moeten. Die worden niet geholpen door acties te voeren. Hier in het dorp woont een gezin dat met heel weinig rond moet komen Ze redden het net wel of net niet in een maand. Daar geef ik liever een bedrag of iets anders aan. Dan weet ik ook dat het terecht komt op de plek waar het hoort. Dus nee ik doneer niet , sorry

9 jaar geleden

Ik moet nog even kijken of het er aan zit, net verhuisd, verbouwing achter de rug, een kleine erbij en nu pas sinds drie weken weer een baan, na 7 maanden werkeloos te zijn geweest, dus zit een beetje krap bij kas. Maar ik denk wel dat er een kleine bijdrage gaat komen, want wat een vreselijke ziekte. Naast dat de kans zeer groot is dat je er aan sterft, is het ergste misschien nog wel dat je zo ongelofelijk alleen bent, vanwege het besmettingsgevaar. Vreselijk toch! Je kindje zou maar besmet zijn.. of je partner... En dan nog al die mensen die alleen achter blijven.. Zo slecht hebben wij het hier nog niet hoor!

9 jaar geleden

Nee, voor de ene misschien heel raar en voor de andere niet. Wij doneren aan niemand/niks. Kan er ook niet zo goed tegen tegen al het "zielige" gedoe, bijvoorbeeld, wnf, als me nu doneert krijg je een knuffel gratis toegezonden, mijn mening, maak geen knuffels, geld bespaar je en dat stop je jn de stichting. Zo simpel vind ik het. Zolang ons eugen volk alleen maar moet bezuinigen en wij niet de zorg en hulp krijgen die wij nodig hebben denken wij eerst aan onszelf en dan aan andere.