Snap
  • Kind
  • DIY
  • kinderen
  • buitenspelen
  • Speeltafel
  • modderkeuken

DIY Speeltafel voor buiten

Wat is er nu leuker dan buiten lekker knoeien met zand en water?

Wij hebben geen strak ingerichte tuin. Eigenlijk is alleen het terras van ons zodat we lekker buiten kunnen eten en in de zon kunnen zitten. De rest van de tuin is speelruimte voor de kinderen.

We gaan binnenkort nog een zandbak maken, maar nu gebruiken ze een strook naast het terras waar nog heel veel zand ligt van de verbouwing. Het geeft soms wat rommel als er zand onder de schoenen en in de kleren mee naar binnen genomen wordt, maar ze hebben er uren speelplezier van dus dat neem ik er dan maar bij.

Wel hebben we de afspraak dat er geen water bij het zand mag, want dan wordt het echt een grote rommel. Maja zandtaartjes en heksensoepjes maken van zand water en modder is natuurlijk wel heel erg leuk! Daarom besloot ik om een modderkeuken voor de jongens te maken.

Ik had nog een oude tafel buiten staan waar ik een stukje van de pootjes afzaagde zodat ze er goed bij kunnen. Die heb ik vorige week al samen met Valère geverfd. Van de verbouwing hadden we nog pallets staan en eentje heb ik op maat gezaagd (ok met hulp van manlief ;)) We hadden nog planken dragers in de schuur liggen en die heb ik gebruikt om de pallet vast te maken aan de tafel. Ook vond ik nog 2 haakjes in de bak met schroeven die we aan de pallet vastgemaakt hebben. Daar heb ik twee bloempotjes aangehangen zodat ze er makkelijk schepjes in kunnen bewaren. Ik had nog een kruidenrekje van Ikea liggen die wij op de slaapkamer van de jongens hebben opgehangen voor boekjes, maar er toen eentje teveel gekocht. Die konden we nu mooi voor de modderkeuken gebruiken. Bij de hema kocht ik nog een limonade tap van plastic. Ik had nog wel een limonade tap, maar deze is van glas dus dat vond ik niet zo veilig. Ze kunnen hier zelf water uit tappen.

De jongens hadden al wat emmers, schepjes en vormpjes die ze normaal in de zandbak gebruiken. Deze kunnen natuurlijk ook heel goed in de modderkeuken gebruikt worden. Afgelopen week bestelde we nieuwe pannen voor onze keuken en kregen de jongens de oude pannen. Deze zijn natuurlijk helemaal geweldig om in de modderkeuken te gebruiken.

Deze week krijg ik nog een spoelbak van de man waar we onze nieuwe keuken kochten. Deze komt ook nog in de tafel. Ook heb ik nog wat afvoerbuis gekocht (helaas hadden we daar niets meer van) en deze maak ik vast aan de pallet. Ze kunnen er dan water of zand doorheen gooien. Deze week ga ik dat nog afmaken en zal ik jullie het eindresultaat laten zien.

Op deze manier maakte ik een hele goedkope speelplek voor de jongens. Ze mogen er heerlijk knoeien met water, zand, modder en alles wat ze in de tuin kunnen vinden. We hebben de afspraak gemaakt dat de rommel bij de tafel blijft. Zo kunnen ze lekker hun gang gaan en ligt niet de hele tuin vol met rommel. Ik denk dat ze er deze zomer uren speelplezier van gaan hebben en dat van wat oude materialen. Speelgoed hoeft niet (altijd) duur te zijn ;)