Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

De zoektocht naar een fiets en alles wat er bij hoort

wat voor fiets? welk fietszitje en bovenal wel of geen helm???? tips meer dan welkom!

Mijn oudste zoontje gaat vanaf volgende week naar de peuterspeelzaal bij mijn ouders in het dorp. Dit is ongeveer 9 km bij ons vandaan en dus vond ik het tijd worden voor een fiets! Vroeger toen ik nog geen kinderen had fietste ik redelijk veel, maar aangezien die fiets een echte sportfiets was heb ik deze verkocht na de geboorte van Jayden. 

Maar nu is dus het moment gekomen dat ik volgende week voor een nieuwe fiets ga kijken. Een mooie stevige fiets waar ik 2 kinderen mee kan vervoeren... Maar man man man wat heb ik me er in vergist want wat is er veel keus!!! en wat moet je met veel rekening houden. En wat is nou echt het beste??? Er zijn 3 punten waar over na gedacht moet worden en waar ontzettend veel keus in is. 

1. de fiets

Welke fiets gaat het precies worden? word het een mama fiets of ga ik voor een mooie soliede transport fiets? van welk merk? hoeveel versnelling??? Mijn keuze is tot nu toe gevallen op een stevige soliede transport fiets omdat ik die gewoon echt super mooi vind, ze zijn stevig met dubbele standaard, stuurslot en flink wat ruimte tussen het zadel en de stoel voor de kleine voorop. Goed dus de keuze van de fiets is gemaakt althans bijna want dit kan natuurlijk nog veranderen als ik in de winkel sta maar goed ik heb een idee.

2. de fietsstoeltjes 

Ook hierin is zo ontzettend veel keus en er is volgens mij geen beste want wanneer ik online naar reviews ga zoeken gaan de stoeltjes redelijk gelijk op. Dus ik ben gaan kijken naar wat vind ik mooi. Hierbij is de keuze gevallen op de Bobike stoeltjes. Yes dus ook punt nummer 2 is uitgekozen!

3. wel of geen helmpje voor de kids???

Dit is toch echt de moeilijkste want doe ik nou wel of niet mijn kinderen een helmpje op? Online is hier ook moeilijk een antwoord over te vinden want ouders zijn of 100% voor of nou ja gewoon tegen. Ik heb vroeger ook nooit een helm op gehad en naar mijn idee als mijn oudste zelf gaat leren fietsen vind ik het ook niet nodig want wanneer je valt kan je jezelf redelijk opvangen etc. Maar de kinderen zitten in een fietsstoeltje dus stel nou dat ik val dan kunnen ze geen kant meer op. Dus wat is nou wijsheid wat is het beste om te doen??? Bij dit punt kom ik er gewoon weg niet uit en kan ik echt wat hulp gebruiken. Dus mama's wat hebben jullie??? Ik hoor graag jullie hoe wat waarom met kids op de fiets.

Natuurlijk zijn tips over wat voor soort fiets & fietsstoeltje ook welkom :) maar het liefste hoor ik ervaringen over helmpjes op de fiets waarom wel?? of waarom juist niet???

9 jaar geleden

Ik heb pas een nieuwe moederfiets gekocht...lees hier mijn keuze: http://www.mamaplaats.nl/blog/tring-tring-ik-heb-een-nieuwe-moederfiets Ik vond het ook erg moeilijk om een keuze te maken... wat is belangrijk? dubbele standaard, stuurvergrendeling, makkelijke instap, 7 versnellingen en wil je fietstassen plus stoeltje achterop...past dit allemaal? Succes met het maken van je keuze en veel fietsplezier!